Uh-oh: selfies zijn slecht voor je relatie

Relaties door Anniek
Een selfie als je op de trein staat te wachten, een dagje gaat shoppen met vriendinnen of als je met je lover ligt te knuffelen op bed. Mensen maken te pas en te onpas foto's, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo goed voor je relatie.
 
'Oh, nu is het licht perfect!' Je sleurt je lover mee het zonlicht in, heft je telefoon op en klikt tien foto's achter elkaar. Daar zit vast een perfecte selfie tussen, dat gaan mensen echt wel leuk vinden. Hartstikke leuk dat je je hele leven vastlegt met foto's, maar selfies kunnen behoorlijk schadelijk zijn voor je relatie. Dat is gebleken uit een onderzoek van Florida State University.

Zelfvertrouwen
Nu denk je misschien dat een relatie stukloopt omdat je lief geen zin heeft om om de drie stappen een kiekje te maken, maar dat is het niet. Het heeft juist allemaal te maken met je zelfvertrouwen, dat afhankelijk van het aantal likes op een foto omhoog of omlaag kan gaan. De onderzoekers vroegen 420 Instagram-gebruikers naar het aantal selfies dat ze plaatsten, hoe ze zich voelden na het uploaden van de foto's en hoe het was gesteld met hun relatie.
 
Het bleek dat hoe mensen zichzelf zagen voor een groot deel werd bepaald door de reacties die ze kregen op hun foto's. Als ze veel likes en positieve reacties kregen, voelden ze zich zekerder over zichzelf. Maar als ze negatieve reacties kregen, voelden ze zich meteen een stuk minder goed. Dat werkte door op hun relatie, waarschijnlijk omdat ze hun negatieve gevoelens afreageerden op hun partner. Dus wil je dat je relatie een happy ending heeft, maak dan niet een miljoen selfies. Je lover geeft je vast wel een like in het echt.
 
Maak jij vaak selfies?