What to do als daten nergens toe leidt?

Relaties door Anniek
Misschien heb je er eentje te pakken met bindingsangst of speelt hij gewoon een spelletje met je. Wat jouw potentiële partner ook is, niet weten waar je aan toe bent na eindeloos daten is heel vervelend. Maar wat doe je eraan?
 
Jullie daten al een poosje en het gaat best wel goed. Jullie zien elkaar regelmatig, vrienden zien jullie als een stel en hij heeft je ouders al meerdere malen ontmoet. Toch stelt hij die ene hele belangrijke vraag maar niet: wil je mijn vriendin zijn? Als je er zelf over begint, zegt hij dat hij er nog niet aan toe is of wuift hij het onderwerp weg. What to do?
 
Bron
 
1. Ga bij jezelf na of dit echt is wat je wilt. Jullie zijn nu al een behoorlijke tijd aan het daten en voor je gevoel komen jullie nergens. Natuurlijk is het allemaal leuk en aardig, maar is het leuk en aardig genoeg? Op dit soort momenten draait het even alleen maar om jou. Jouw mening, jouw keuze. Het maakt niet uit wat andere mensen van deze 'relatie' vinden, het enige dat telt is hoe jij je erbij voelt. Vraag jezelf af of dit alles het waard is en of je er uiteindelijk beter uitkomt. Is het antwoord 'nee', dan is het duidelijk wat je moet doen.
 
2. Vraag jezelf af of jullie een toekomst hebben. Is deze 'relatie' die jullie hebben iets dat leuk is voor een paar maanden of kun je er echt wat jaartjes aan vastplakken? Waarschijnlijk voel je diep van binnen al of het goed gaat komen tussen jullie of niet, maar toch is het goed om er even bewust bij stil te staan.
 
3. Praat er met vrienden over. Mensen die er verder vandaan staan, kunnen je vaak een beter oordeel geven. Zij zien sneller of een man je aan het lijntje houdt of dat er echt schot in de zaak zit. Probeer open te staan voor de dingen die zij zeggen, maar laat je ook weer niet te veel beïnvloeden. Het is tenslotte jouw 'relatie' die op het spel staat, niet die van hen.
 
Bron
 
4. Praat er met hem over. Dit is misschien een enge stap, maar wel eentje die je op een gegeven moment moet zetten. Je kunt nog zoveel met anderen praten, maar vroeger of later kom je toch bij je potentiële lover uit. Leg hem uit hoe jij je voelt en vraag hem of hij zich ook zo voelt. Laat je niet afwimpelen en geef aan dat je gewoon duidelijkheid wilt. Je wilt tenslotte niet je tijd verdoen en je hart laten breken voor iets dat niets is.
 
5. Geef niet op als je denkt dat dit het echt is. Anderen kunnen zeggen dat jullie geen toekomst hebben of dat je er maar gewoon mee moet stoppen, maar jij weet het uiteindelijk toch het beste. Aan de andere kant moet je jezelf niet opofferen. Het enige dat je daarmee bereikt is een gebroken hart.
 
6. Wees realistisch. Wil hij er nooit over praten of zegt hij 'ja' en doet hij 'nee'? Houd jezelf dan niet voor de gek door te doen alsof hij wel bijdraait. Dat gebeurt namelijk bijna nooit. It's time to move on...
 
Heb jij ooit in zo'n situatie gezeten?