Dingen die je doet als je echt brak bent

Lifestyle door Mariëlle

Bij elke minuscule vorm van beweging lijkt je hoofd van je nek te kukelen, je bent niet vooruit te branden, je leeft heel bewust op alles dat ongezond is en de wereld zal je even aan je poepertje roesten. Samengevat: jij bent brak!

Het leven van een drinkende vrouw gaat niet over rozen. Drinken kost je bakken met geld, de kilo's knallen met de snelheid van het licht aan je lijf, je moet je uiterste best doen om in balans te blijven, uit je woorden te komen en een beetje serieus genomen te worden. Om over die kater nog maar te zwijgen. Jeetjemina, wat moet je met jezelf aan? Dan maar een zak chips. En cola. En jezelf verstoppen onder een dekentje. En al het volgende...

Niet doen als je brak bent


1. Je verzet je tegen het wakker worden. Je bent nog niet toe aan de wereld. Dat licht kun je niet aan. De lucht in je slaapkamer kun je ook niet aan. Potjandorie, wat is het moeilijk om te bewegen. 'Pfffffff' uitbrengen is het enige waarin je slaagt.

2. Sheiss, je hebt vandaag wat afspraken staan. Het is niet per se dat je geen zin hebt, je hebt gewoon geen idee hoe je het voor elkaar gaat krijgen. Dit kun je er niet bij hebben. Je kunt het niet aan. Het kost je alleen al moeite om je telefoon te bereiken om jouw afspraken af te bellen.

3. Doei afspraken, doei dag. Bekijk het even lekker, buitenwereld. Jij draait je nog een keertje om.

4. Je eet - heel bewust - vooral dingen die heel slecht voor je zijn. Of je eet gewoon niet. Wat je kater je trouwens niet in dank afneemt.

5. Douchen stel je uit. Ook al weet je zeker dat je je daarna een stuk beter gaat voelen. Het idee alleen al dat je helemaal je kleren uit moet trekken. De douche aan moet zetten en je daarna een soort van gedwongen voelt om je af te drogen en schone kleren aan te trekken. Nog eventjes niet.

 


6. Een bezoekje aan het toilet doet wonderen. Of de inhoud van je lichaam er nou aan de bovenkant of aan de onderkant uitkomt, het is een bevrijding! Liefde voor de plee!

7. Als je voor de derde keer in een uur een zak chips opentrekt, bedenk je je toch dat het wellicht verstandig kan zijn om een eitje boven de pan te breken en die na een spettersessie in de pan via je mond in je lijf te stoppen.

8. Oh yeah, that's what you needed, an egg! Om vervolgens, met eindelijk wat kleur in je gezicht, midden in je after dinner dip te staan en als een blok in slaap te dommelen.

9. Netflix en chill, maar dan in dit geval met de letterlijke betekenis van deze woorden.

10. Hmm, je hebt nu wel leuk alles afgezegd om uitgebreid te kunnen uitbrakken, maar het is vrij eenzaam. Je verveelt je de ballen uit je broek! Vervelen is leuker in groepsverband, dus je probeert je afzegpraktijken te herstellen en legt contact met mensen waarvan je verwacht dat ze in dezelfde situatie verkeren als jij. Vaak zonder succes, gezien jij degene was die afzegde, hebben zij nu andere plannen gemaakt.

 


11. Pyjamadag! Je gaat al bijna over je nek bij het idee dat je eventueel vandaag nog een strakke broek over je billen moet hijsen. Dat je dan überhaupt moet bukken om je voeten in de broekspijpen te steken, staat je overigens al tegen.

12. En als je dan toch een pyjamadag hebt ingelast, kun je ook wel een lekker, zacht, fluffie dekentje, waarvan het al 380 keer is mislukt om hem in de wasmachine te proppen, over jezelf heen trekken. En er een kat onder schuiven die je tegen je buik aandrukt. Vrede.

13. Liggen jij, je kat en je kater net lekker, burrito-like, in je dekentje gerold, speelt de nadorst weer op. Noo, waarom nu? Je protesteert nog een minuutje of vijf totdat je niet eens meer kunt slikken zo droog is je strotje.

14. Je loopt als een oud omaatje naar de koelkast, pakt een XXL fles cola uit de koelkast, een zak chips en laat je weer samensmelten met de bank. Tot je moet plassen.

15. Grrr, jij drinkt nooooit meer! (En dat herhaal je nog eens 230 keer.)

Welk punt vat jouw kater het meeste samen?