Waarom miskopen nuttig zijn

Mode & trends door Mariëlle
Nee joh, je hoeft je echt niet rottig te voelen als je weer eens te veel geld hebt uitgegeven aan een afgrijselijk item dat je van je lang zal ze leven niet gaat dragen. Ook miskopen hebben een functie en wel een hele nuttige.

Je moet altijd minder mooie kleren hebben om de mooie kleren te kunnen waarderen. Als je alleen maar mooie kleren hebt, kun je niet meer pieken. En eigenlijk moet je je lelijke spulletjes af en toe gewoon, ongegeneerd dragen om de waardering van je mooie kleren ook gevoelsmatig te kunnen ervaren. Op een zondag. Met de gordijnen dicht. Als niemand het ziet.


Ze laten je een volgende keer beter nadenken over je investeringen

Wat was er nou precies afgeschreven van je rekening? Zag je dat nou goed? €200,-? Ahum... Je dacht écht dat er €20,- stond. Je hebt deze keer tenminste niet al je geld er doorheen gejaagd aan eten. De volgende keer denk je wel twee keer na als je in het buitenland shopt en je pinpas door het gleufje haalt om centen af te laten schrijven. In het buitenland worden betalingen, hoe ouderwets ook, pas veel later afgeschreven. En tegen de tijd dat je erachter komt ben je mooi te laat.

Soms staat het wel mooi in je kast

Miskopen kunnen ook mooi zijn. Niet dat je kunt lopen op die Jimmy Choo's, maar mooi zijn ze wel. En je kunt behoorlijk pronken met je schoenen op palen. Designer schoenen kunnen prima worden opgenomen in het interieur. Behalve als je met een man samenwoont dan. Of die gast moet je gay best friend zijn in plaats van je lover.

Miskopen kunnen ineens heel goed uitkomen als je in geldnood zit

Aan het einde van je loon heb je ongetwijfeld weleens een stukje maand, een weekje of twee, over. En dan? Je kunt geen geld toveren en you wish dat het op je rug groeide. Voor een cliché als een geldboompje doe je het ook. En tada, komt daar die vreselijk lelijke tas van echt leer even mooi om de hoek kijken. Daar kun je nog wel wat knaken voor vangen.


Miskopen zijn prima schilderkleding

Is jouw muur toe aan een verbeterde versie van zichzelf? Gewoon een nieuw laagje verf - is eens in de zoveel tijd nodig - of een totaal ander tintje? Dan hoef je in ieder geval niet de veel te grote oude broeken van je vriend over je billen te hijsen en te shinen op de oude bergschoenen van je mutti. Voor een schilderoutfit zijn jouw miskopen nog best hip.

Maak je vriendin in nood gelukkig. Zij vindt het misschien wel mooi

Is ze werkloos, studeert ze nog, heeft ze een dramatische naheffing van wat dan ook gekregen? Van vrienden in nood word jij ook verdrietig. Dus maak je jouw vriendin blij, dan word je zelf ook een beetje blij. Schraap door je kast op zoek naar miskopen of kleren die je om een andere reden niet aantrekt (niet omdat ze je te klein zijn geworden natuurlijk, nee, eerder te groot!), en verras je vriendin in nood ermee. Moet jij eens opletten hoe functioneel die miskopen van je kunnen zijn.

Ooit gedacht dat er zoveel goede excuses waren als je weer eens een miskoop aan je hengel hebt hangen?