Dit zijn de meest gemaakte fouten in de sportschool

Sport & gezondheid door Elsemieke

Als je eindelijk met die ellendige lovehandles wilt afrekenen is het een goed idee om te gaan fitnessen. Voor een dreambody moet je wel wat werk verzetten. Maar weten we eigenlijk wel wat we aan het doen zijn in die sportschool? 
 
Een smallere taille, killer abs of gespierde benen: willen wij ook wel! Tijd dus om wat vaker van die bank af te komen en jezelf richting de sportschool te slepen. Pas wel op dat je niet te hard van stapel loopt in de hoop een perfect lichaam te creëren. Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het fitnessen in de sportschool. 


Te hard van stapel lopen
Van anti-sportheld naar fitgirl, dat zal niemand in één keer lukken. Als je in het begin te veel hooi op je vork neemt, dan zal je dagen of zelfs weken lang last hebben van je spieren. Dat werkt ook nog eens hartstikke demotiverend. 
 
Zonder plan
Het is altijd handig om van te voren een sportplan op te stellen. Wil je wat pondjes kwijtraken of ben je juist slank en wil je meer zichtbare spieren? Vraag een van die knappe trainers op de sportschool om een schema voor je te maken, doen ze graag voor je.
 
Geen warming-up
Een goede start van je workout begint met een fijne warming-up. Zo worden je spieren lekker warm en heb je minder kans op blessures. Vergeet ook die cooling-down niet, zo kan je lichaam even bijkomen na al dat gezweet. 


Bron

Slechte voeding
Let goed op wat je eet na een trainingssessie, ook al heb je superveel trek. Als je denkt dat je wel weer flink mag eten omdat je toch superveel calorieën hebt verbrand, ga je toch echt de fout in. Een kommetje yoghurt met een stuk fruit is een prima optie om weer bij te komen.   
 
Te weinig vocht
Gezonde voedsel voor- en na de workout is belangrijk, maar water nog veel meer. Wanneer je jezelf in het zweet werkt verlies je veel vocht en dat moet weer aangevuld worden. Zorg dus altijd dat je een flesje water bij je hebt!


Bron

Alleen maar cadio
Krachttraining is niet alleen maar bedoeld voor opgepompte spierbundels. Het is juist ook heel geschikt als je die rolletjes bij je middel of heupen kwijt wilt. Door alleen maar cardio te trainen (zoals fietsen, roeien en de loopband) zal je minder kilo’s verliezen dan wanneer je cardio combineert met een flink potje aan de apparaten hangen.
 
Geen variatie
Als je elk sportschoolbezoekje altijd maar hetzelfde doet raken je spieren hier aan gewend. Daarbij is het natuurlijk hartstikke saai! Op deze manier zou iedereen ermee kappen en is die dreambody nog heel ver weg.
 
Breng jij een regelmatig bezoekje aan de sportschool?