Dit zegt je slaaphouding over jou

Lifestyle door Elsemieke
Slaap jij het liefste opgerold als een baby of toch languit op je buik met je armen als een zeester gespreid? Of wat dacht je van de Chinees? De slaaphouding die je ’s avonds in bed aanneemt zegt wel wat over je persoonlijkheid. 
 
Foetus 
Dit is waarschijnlijk wel de meest voorkomende slaaphouding. Als een foetus in de baarmoeder van je moeder lig je in elkaar gedoken in je heerlijk warme bed. Je hebt maar een klein hartje, bent gevoelig en bent gek op de bescherming van je omgeving. 


 
Zeester
Als je op je rug ligt met je armen wijd uitgespreid dan slaap je als een zeester. Je staat zelf niet graag in het middelpunt van de belangstelling maar gaat des te graag door het vuur voor je vriendinnen. Je hebt in je hart plaats voor iedereen en luistert graag naar mensen.

De Chinees
Je ligt ondersteboven in je bed met je voeten op je kussen en je hoofd ergens bij het voeteneind. Herkenbaar? Het laat zien dat je graag alles anders doet en een hekel hebt om met de massa mee te gaan. Liever vind je de dingen lekker zelf uit. 


Het lijk
Dit type valt onbeweeglijk op haar rug in slaap, met de handen ineen gevouwen. Een beetje zoals een lijk dus. Geen wonder dus dat je lover weleens van je schrikt als hij ’s nachts wakker wordt. Rugslapers hebben veel zelfvertrouwen en een sterk karakter. Ze staan constant open om te ontvangen én te geven.
 
Vrije val
Waar je ook in slaapt valt, jij slaapt het liefst op je buik met al je ledematen gespreid. Dat het eruit ziet alsof er geen enkel teken van leven meer in je zit interesseert je niet. Een gevoelig type als je bent kun je niet zo goed tegen extreme situaties. Je komt soms wat nerveus over en kan snel op je teentjes getrapt zijn.


Houtblok
Na een lange dag vol sociale verplichtingen val je letterlijk en figuurlijk als een blok in slaap met je armen langs je lichaam en een opgeheven hoofd. Je zou het niet verwachten, maar het houten blok het meest sociale type van allemaal. Blijkbaar trekt je zorgeloze houding mensen aan, zelfs als je als een blok ligt te slapen.

De soldaat
“Geef, acht!” Met een kaarsrechte houding vertrek jij iedere nacht naar dromenland. Als je in de donkere uurtjes solliciteert naar een baan als soldaat heb je waarschijnlijk een sterke persoonlijkheid. Mensen die deze houding aannemen zijn vaak stille, geserveerde types die hoge eisen stellen aan zichzelf. 

Op welke manier slaap jij het liefst?