Lifestyle
Lifestyle

Dit moet je eten voor een gezonde vagina

Nu jij helemaal healthy pelty bent met die gezondheidstrend mag je ook je vajayjay niet vergeten. Houd je geest in balans, houd je vagina in balans. Houd je lichaam gezond, houd je vagina gezond. Dit eet je voor een gezonde vagina.

Door die hele gezondheidstrend zijn we stukken wijzer geworden over wat nou wel en niet gezond is, dat gezond eten ook calorierijk kan zijn en dat alles wat mager is niet per definitie gezond hoeft te zijn. We weten steeds meer over hoe we onszelf in opperste conditie kunnen houden. Maar vergeet ook je vagina niet. Hoe moet je dát ding nou weer gezond houden?


Begin bij het begin
Het is heel belangrijk om de pH-waarde down under in balans te hebben. Als dat oké is, is die lellebel in staat om zichzelf te reinigen. Het is belangrijk dat je je vajayjay op de juiste manier wast maar jouw eetgedrag heeft ook behoorlijk invloed op de gezondheid van je poes.

Houd je pH-waarde in stand
Griekse yoghurt en zuurkool zitten vol met de juiste bacteriën die jou pH-waarde perfect in de juiste stand kunnen houden.

Weg met slechte bacteriën
Bepaalde zuren in cranberry sap vermoorden de slechte bacteriën in je poezewoezel.


Voorkom uitdrogingen
Goede vetten zorgen voor een lekker sappig lapje vlees tussen je benen. Vis en noten, maar vooral avocado's. In avocado's zit veel vitamine E die droogte voorkomen daar beneden.

Goede bloedcirculatie
Groene groentes als broccoli, spinazie en boerenkool bevatten veel mineralen en vitamines die goed zijn voor je bloedcirculatie. Ze geven je ook een dosis energie waardoor je nooit meer te moe bent voor een knus potje gezelligheid tussen de lakens. Dat zou je denken.

Voorkom schimmelinfecties
Het schijnt dat suikers de balans in je vagina behoorlijk kunnen verstoren. Dus skip die (zeker de onnatuurlijke) zoveel mogelijk.

De geur
Als je zelfs met je benen bij elkaar de aura van een viswinkel met je mee draagt zou je kunnen overwegen om iets aan de geur tussen je benen te doen. Fruit, en dan met name ananas heeft de reputatie dat je vagina er lekkerder van gaat ruiken. Sterk geurende kruiden zouden dan weer tegenovergesteld werken.

Denk jij met je voedselkeuze weleens aan de gezondheid van je vagina?