Dingen die je moet realiseren voordat je hem naaktfoto?s stuurt

Intiem door Sabine

Een naaktfoto versturen: het lijkt tegenwoordig helemaal niet meer uitzonderlijk te zijn. Veel stelletjes sturen weleens een plaatje. Je vertrouwt je vriend natuurlijk, maar bedenk je deze dingen wel voordat je op verzenden klikt. 
 
We schieten er tegenwoordig lustig op los en we schromen niet om vriendlief een pikant kiekje te sturen. Het is toch een beetje voorspel 2.0. We kunnen ons voorstellen dat je bovenkamer net wat minder functioneert wanneer je superveel zin hebt in je lover, maar deze dingen moet je je goed realiseren voordat je hem een naaktfoto stuurt. 
 
Hij kan de foto’s bewaren
Wanneer je een pikante foto verstuurt, is dat iets wat je doet in de heat of the moment. Je hoopt dat je vriend ‘m na gebruik (je snapt wel wat we bedoelen) van zijn telefoon verbant. Maar het kan best dat hij je foto bewaart. Zelfs wanneer de foto niet meer op zijn telefoon terug te vinden is, kan het dat hij de foto op zijn telefoon heeft opgeslagen. 

 
Jullie relatie kan uitgaan 
Je gaat ervan uit dat je liefje de foto’s heeft verwijderd, maar misschien heeft-ie ze toch nog ergens bewaard. Heel erg is dat niet zolang jullie samenzijn. Je vriend zal je heus niet zo erg kwetsen door ze aan zijn vrienden te laten zien. Maar jullie relatie kan uitgaan. En vertrouw je hem dan ook nog met die gevoelige foto’s? 
 
Hoe goed ken je hem?
Als jullie al een aantal jaren een setje vormen, mag je ervanuit gaan dat je hem best goed kent. Maar als jullie nog maar een paar weken samenzijn, kan het een heel ander verhaal zijn. En je hebt natuurlijk nog die verdomde verliefdheidshormonen die je inzicht ook een beetje vertroebelen. Het is belangrijk om te weten hoe goed je hem kunt vertrouwen. 
 
Wie kunnen er allemaal bij zijn telefoon? 
Oké, je weet zeker dat je je vriendje kunt vertrouwen. Maar hoe goed kun je die vrienden van ‘m vertrouwen? Je vriend is natuurlijk weer net een van die mensen die geen code op zijn telefoon heeft staan zodat iedereen zomaar door z’n berichten kan scrollen. Bedenk je dus goed wie er allemaal zomaar in zijn telefoon kunnen. 

 
Hoeveel zet je op de foto’s?
Het is natuurlijk niet echt opwindend om technisch te gaan bedenken wat je wel of niet op het kiekje wilt hebben. Toch is het niet onverstandig om voor jezelf regels op te stellen. Zet je bijvoorbeeld je hoofd wel of niet op de foto? En fotografeer je jezelf in lingerie of durf je het aan om nog een stapje verder te gaan? Weet wat je grenzen zijn en ga er niet overheen! 
 
Heb jij weleens een naaktfoto verstuurd?