Tekenen dat je toe bent aan vakantie

Lifestyle door Mariëlle
Hoe moest dat ook alweer? Opstaan. Vrolijk op je fietsje naar kantoor. Er was een dag dat je het kon. Maar alle tools en skills op dat gebied ben je volledig uit het oog verloren. Je kennis is foetsie. Je bent zo toe aan vakantie.

Jouw leven wordt steeds zwaarder. Letterlijk. Je benen worden te zwaar om op te lopen, er lijkt wel lood in je oogleden te zitten en praten? Liever niet. Je hebt niet eens zin om na te denken over wat je zou moeten zeggen. Nee, een gesprek zit er voorlopig niet in met jou. Jij. Moet. Vakantie.


1. Om een uurtje of 9 duik je je nest al in. Ja 9 uur ja. Maar de wekker gaat ook alweer om klokslag 6. Dus dan heb je maar 9 uur om bij te slapen. Mensen hebben geen idee hoe vermoeiend jouw leven is.

2. Als de wekker gaat heb je het gevoel dat je er nog maar net in ligt. Snoozen is het nieuwe opstaan!

3. Tijdens het fietsen check je steeds of de fiets niet in de zwaarste versnelling staat. Maar nee, je had een elektrische fiets, dat is waar ook.

4. Je hebt de concentratieboog van een guppy.

5. Facebook lijkt wel honing en jij bent dan de beer. Je telefoon lijkt een blokje kaas waar jij op reageert als een muis. Zo gaan die dingen.

6. Vijf dagen werken per de week is echt teveel. Kun je niet gewoon wat minder verdienen? En een dagje minder gaan werken? Je overweegt het.

7. Je komt steeds later op je werk en gaat steeds vroeger weer weg.

8. Je bent dikke vette matties met het koffiezetapparaat. Die weet je tenminste nog een beetje op de been te houden.

9. Om 11 uur zit je met je hoofd al bij de lunch en rond een uurtje of twee kun je je pas weer herpakken om écht weer aan de slag te gaan.


10. Je werkt van weekend tot weekend.

11. Op zondag zie je al op tegen maandag.

12. Vrijdag slaat de angst je om het hart: 'dan is het morgen alweer zaterdag en dan heb je nog maar één dag vrij!'

13. Bij een verplichte vrije dag schiet je al in de stress omdat het maar één vrije dag is.

14. In de weekenden plan je niks meer omdat je bang bent om te moe te worden, want dat kun je er echt niet bij hebben.

15. Jouw huis kent een huishouden van Jan Steen (teringzooi). Je komt thuis, gooit alles van je af, zet je kant-en-klaartje in de magnetron en daarna kun je alleen nog maar zitten om je daarna in je after dinner dip naar bed te verschuiven. Afwas doe je morgen wel weer. Hebben de katten ondertussen ook een lekker hapje. Iedereen blij.

16. Sporten heb je ook al in geen eeuwigheid meer gedaan. Stel je voor hé, dan zou je nóg vermoeider zijn. Ondertussen weet je ook wel dat je er juist energie van krijgt, maar je kunt je gewoon niet meer voorstellen hoe dan?

Houd jezelf niet langer voor de gek, boek gewoon een vakantie.