Dit is álles wat je wilt: appeltaartrepen

Eten door Christel
Niets is lekkerder dan bij je moeder op visite komen en de geur van verse appeltaart te ruiken. We love appeltaart. Maar met een beetje variatie op de appeltaart is niet mis. Dus haal je bakgerij tevoorschijn en flans deze appeltaartrepen in elkaar! 
 
Als je met je appeltaartje in je broodtrommeltje op kantoor komt, word je misschien een beetje raar aangekeken of heb je je collega’s als een stelletje hyena’s om je heen staan omdat ze dat ook wel lusten. Je collega met z’n mueslireep heeft daar geen last van. Dus wat staat je te doen? Een appeltaartreep maken! Comfort Snacks kwam met dit geniale recept! 

 
Wat heb je nodig
Voor de bodem:
– 220 gram zachte boter
– 80 gram suiker
– 200 gram bloem
– snufje zout
 
De vulling:
– 80 gram boter
– 100 gram (licht) bruine suiker
– 6 appels, geschild en in stukjes gesneden
– Kaneel naar smaak
– Snufje nootmuskaat
 
Voor de kruimeldeeg:
– 150 gram havermout
– 130 gram tarwebloem
– 160 gram (licht) bruine suiker
– Kaneel naar smaak
– Snufje zout
– 150 gram boter
– Snufje baking soda
– 200 gram ongezouten pecannoten
– Citroenrasp
 
 Zo maak je het 
1. We starten met de bodem. Klop de suiker en boter tot het lekker een lekker smeuïg geheel is. Daarna kun je de bloem en het snufje zout toevoegen en roer je het weer stevig door. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je je bakplaat bedekken met pakpapier en verdeel je het beslag hierover. Bak de bodem ongeveer 20 minuten op 190 graden. 
 
2. Terwijl de bodem in de oven staat, kun je de vulling maken. Smelt de boter in een pannetje en voeg daarna de suiker toe en laat dit even staan. Doe daarna de appels met de kaneel en nootmuskaat in de pan. Laat dit voor ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan en roer dit af en toe door.
 
3. En last but not least: de topping. Snij hiervoor de boter in stukjes en doe deze in een beslagkom. Voeg daarna de havermout, bloem, bruine suiker, baking soda, kaneel, zout en zoveel citroenrasp als jij wilt bij de boter. Kneed dit daarna tot je een soort grove broodkruimels hebt. Hierna kun je de pecannoten toevoegen. 
 
4. Wanneer je bodem is afgekoeld, kun je de vulling gelijkmatig over de bodem verdelen. Daarna kruimel je de topping over de appels. Zet de bakplaat daarna weer in de oven voor 45 minuten (190 graden.)
 
5. Laat de enorme reep eerst volledig afkoelen en snijd er vervolgens reepjes of blokjes uit.
 
Eet smakelijk!