Het is geen fabeltje: tepelorgasmes bestaan!

Intiem door Sabine
Er zijn ontzettend veel dingen die je met tepels kunt doen tijdens de seks. Je kunt ze draperen in hemelse chocolade, eraan zuigen, zoenen, plagerig trekken, maar je blijkt er ook een orgasme mee te kunnen bereiken! 
 
We weten allemaal wel wat we moeten doen om the big O te kunnen bereiken. Vaak gaat daar wat voorspel aan vooraf zodat de sekstrein orgasmetown kan bereiken. Tepels zijn vaak een station waar de trein maar een tussenstopje maakt. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Je kunt namelijk ook een tepelorgasme bereiken! 

 
Hoe dan? 
Hem aan je tepels laten draaien alsof het radioknoppen zijn? Daar lopen we niet zo warm van. Maar hoe bereik je die heuse niplegasm dan? Volgens seksuoloog Carol Queen heb je er twee specifieke skills voor nodig: het vermogen om heel opgewonden te worden én bereidheid om seks te ontdekken als een full body experience. En daarna is het oefenen en ontdekken geblazen! 
 
Barry Komisaruk, psycholoog aan de Rugers University, was ook erg benieuwd naar de effecten van tepelstimulatie en deed hier onderzoek naar. Hij maakte hersensscans van 11 vrouwen. Tijdens de eerste scan stimuleerden zijn hun private parts en bij de tweede scan stimuleerden zijn hun tepels. Wanneer je geslachtsgemeenschap hebt, is dat te zien in je hersenen. De genital sensory cortex licht dan namelijk op en dit bleek ook te gebeuren wanneer de tepels werden gestimuleerd. 


 
Ook voor mannen 
Onderzoeker Herbert Otto ontdekte dat 29 procent van de vrouwen weleens een niplegasm heeft bereikt. Hij beweerde zelfs dat het de tweede meest voorkomende orgasme is onder vrouwen! Niet alleen vrouwen kunnen dit orgasme overigens bereiken, ook mannen. Best logisch eigenlijk, zij hebben natuurlijk ook een setje op hun borst. 
 
Heb jij weleens een tepelorgasme bereikt?