Tekenen dat je te obsessief bezig bent met een vriend vinden

Single & daten door Sabine

Zeker wanneer iedereen om je heen een relatie heeft, kan het bij jou ook kriebelen. Je kunt je aanmelden op datingsites of wat vaker je snoet laten zien op de dansvloer. Maar zorg er wel voor dat een vriend vinden geen obsessie wordt. 
 
De lente is weer aangebroken en de stelletjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Jij kan dit spektakel alleen maar met argusogen aanschouwen, want een relatie wil jij ook wel. Maar pas op dat je er niet te obsessief mee bezig bent. Dit zijn de tekenen dat je te hard je best doet om een vriend te vinden. 
 
Dag en nacht ben jij aan het Tinderen. Midden in de nacht wakker om te plassen? Dan effe wat geswipe naar links en rechts op het kleinste kamertje in huis.
 
Tijdens een borrel met vriendinnen bespreek je continue met hen dat je zo graag een vriend zou willen.  


 
Tijdens het uitgaan ben je alleen maar potentiële lovers aan het scannen. Genieten op de dansvloer en gek doen met je vriendinnen doe je niet. Je zal die leuke vent maar net mislopen wanneer jij wild met je haar staat te schudden. 
 
Je hebt geen zin om naar een verjaardag te komen als je hoort dat er geen vrijgezellen zijn. Dan ga je sowieso niemand ontmoeten. 
 
Je kunt nooit relaxen omdat je altijd bezig bent met goed voor de dag komen. Wil je vriendinnengroep een selfie maken? Dan haal je haastig je telefoon tevoorschijn. Nu kun jij tenminste zelf kiezen welke foto het wordt. 
 
Je durft de deur niet uit zonder make-up omdat je maar net zult zien dat je dan de ware tegen zijn goddelijke lijft loopt. Naar de supermarkt in je joggingbroek en blotenbillengezicht? Jou niet gezien. Je zult tussen de komkommers en tomaten maar net tegen jouw prince charming aanlopen.
 
Je verlaagt je standaarden. Zo vind je het nu al weer minder erg als hij rookt terwijl je vroeger wilde dat je droomvent nooit een sigaret zou aanraken. 
 
Je loopt te snel van stapel. Leuke eerste date gehad? Nou, dan kun je ‘m ook al wel aan je beste vriendin voorstellen.  
 
Je durft jezelf niet helemaal te zijn bij die ene leuke jongen, maar probeert diegene te zijn waarvan je denkt dat hij die leuker vindt. Misschien werkt dat voor een avond, of misschien twee. Maar hij moet jou toch echt leuk vinden om wie je bent! 
 
Je bent snel ‘verliefd’. De hele vlindertuin verzamelt zich binnen een mum van tijd in je buik. Jij bent veel te snel hoteldebotel. Maar is het echt die leuke man? Of is het de liefde waarop je verliefd bent? 


Je bent er kapot van wanneer die ene jongen je niet belt. Jullie hadden zo gezellig gekletst tijdens het uitgaan en je zweefde op cloud 9 toen hij je nummer vroeg. Maar waarom belt hij nu niet? 
 
Je bent continue aan het evalueren en je vraagt je af waarom er maar niemand op je pad komt.
 
Je twijfelt regelmatig aan jezelf en vraagt je af of je wel leuk genoeg bent. Laten we hier heel duidelijk over zijn: dat is helemaal niet nodig. Je bent hartstikke leuk zoals je bent! 

Ben jij momenteel op zoek naar een vriend? Of wacht je af tot hij op je pad komt?