8 redenen waarom je nog lang niet wilt trouwen

Relaties door Lisa_V
Langzamerhand stappen steeds meer vrienden in het huwelijksbootje. Heel gezellig hoor al die feestjes, maar een bruiloft is voor jou nog even een ver-van-je-bed-show. Lees hier waarom het niet erg is dat je nog niet gaat trouwen. 

 
Het bespaart je geld, veel geld.
Jarenlang heb je netjes elke maand een vast bedrag op je spaarrekening gezet. Kun je je voorstellen dat je dit bedrag in een keer kwijt bent voor slechts één dag? Een bruidsjurk alleen kost al snel een paar duizend euro. Dan komen daar nog kosten bij voor diners, het feest, drank, de ringen en zo zit je al snel op 20.000 euro. Reken maar uit hoeveel paar schoenen dat zijn!
 


 
Geen strenge diëten en zwaar sportregime

Tijdens je bruiloft wil je natuurlijk het stralende middelpunt zijn. Je bruidsjurk moet daarom ook perfect zitten en dat betekent dat je je flink in het zweet moet werken. Als bruidsmeisje maakt het niet uit dat je een paar pondjes te zwaar bent.

 
Je kunt helemaal losgaan tijdens het bruidsfeest
Geen schoonfamilie, collega’s of andere vage kennissen waarvoor je enigszins moet gedragen. Als bruid wil je toch een beetje helder zijn tijdens de huwelijksnacht, maar als bruidsmeisje kun je heerlijk de bloemetjes buiten zetten. De foto’s zie je later wel.

 
Weg met de stress
Het plannen van een bruiloft lijkt allemaal heel leuk, maar er komt meer bij kijken dan het afstruinen van Pinterest. Gastenlijsten, diners, tafelschikking, locaties bezoeken etc. Het organiseren van een bruiloft kost heel veel tijd en ook de nodige stress. Als bruidsmeisje hoef je je alleen maar druk te maken over het vinden van de perfecte jurk en zelfs dat is al een opgave.
 
Lang leve vriendinnen-avonden
Als je het ja-woord geeft aan je geliefde, geef je ook het ja-woord aan zijn familie en zijn vriendenkring. Als pas getrouwd stel wordt er van jullie verwacht dat jullie altijd samen komen opdraven. Dat zijn dus geen zondagen in bed met Netflix of ellenlange shopsessies. En dan hebben we het nog niet eens over de feestdagen gehad.
 


Dag sixpack, hallo bierbuik

Als je een relatie hebt dan is het niet gek dat je een paar kilootjes aankomt. Avondjes in de sportschool ruil je in voor romantische diners en bankhangen met een zak chips. Uit onderzoek onder 2.300 mannen is gebleken dat getrouwde mannen 25% meer kans hebben om aan te komen dan single mannen of mannen in een relatie.
 
Een huwelijk kan tot teleurstellingen leiden
Het huwelijk brengt veel verplichtingen met zich mee. Denk alleen al aan de saaie familie-diners. Volgens psycholoog Bella DePaulo brengt een huwelijk veel verwachtingen met zich mee. Getrouwde stellen hebben onrealistische ideeën bij het getrouwde leven en als deze in realiteit tegenvallen dan kan dit veel teleurstellingen met zich mee brengen.
 
Vrijheid blijheid
Terwijl je getrouwde vriendinnen op woensdagavond de overhemden van hun hubby staan te strijken kun jij heerlijk genieten van een filmavondje. Ook kun je tot in de vroege uurtjes in de kroeg staan, niemand die vraagt hoe laat je thuis komt.

Wil jij later trouwen?