Liefde / Single & daten
Single & daten

Redenen waarom eeuwige vrijgezelle ladies een kat nemen


Hoe vaak heb jij na een verschrikkelijke date wel niet dramatisch geroepen dat je wel een kat neemt? Waarschijnlijk best wel vaak. Single ladies omarmen het cliché kattenvrouwtje maar al te graag en wel om deze redenen! 
 
Je bent single en je begint je inmiddels wel een beetje alleen te voelen. In daten heb je dus helemaal geen zin, maar alleen op de bank wegkwijnen is nu ook niet echt jouw idee van een fijne zaterdagavond. Wat je dan maar doet? Je schaft een kleine pluizenbol aan om je gezelschap te houden. Om deze redenen nemen eeuwige vrijgezelle dames een kat. 
 
Ze zijn schattig
Als vrouwen ergens van houden, is het wel van alles wat fluffy en klein is. Een kat voldoet helemaal aan deze omschrijving. Bovendien zijn ze ongelooflijk schattig. En je hebt toch ook íets nodig om op je Instagram te plaatsen? Om foto’s van jezelf met een paasei bovenop je kop staat niemand te springen natuurlijk. 
 
Je kunt ze knuffelen
Dames willen vaak vriendjes zodat ze ermee kunnen knuffelen. Maar met katten kun je ook prima knuffelen! Nog beter zelfs! Zij duwen je niet ongeduldig weg wanneer ze voetbal kijken. Katten vinden het alleen maar fijn dat je ze wat aandacht geeft! 
 
Ze pikken de afstandsbediening niet in
Hoewel het verhaal lang niet altijd even sterk of realistisch is, vind je het heerlijk om op de bank te nestelen voor een aflevering GTST. Het vooruitzicht dat je ongestoord kunt kijken is heerlijk, je lieve poezenvriendje zal de afstandsbediening niet inpikken, ze gaat er hooguit op liggen.  
 
Ze nemen maar een bescheiden stukje bed in 
De benaming tweepersoonsbed mag dan wel suggereren dat je er met twee personen in kunt maffen, maar jij wil natuurlijk als een zeester in bed liggen. Gelukkig moppert je kat daar niet over. Ze nestelt haar kleine lichaampje gewoon daar waar er plek voor is. Én ze pikt de deken niet in. Wat wil je nog meer? 
 
Lieve kleine kusjes 
Dat kleine natte neusje. Enough said. 
 
 
Moedergevoelens 
Je zult in deze moderne samenleving niet per se heel raar aangekeken worden wanneer je een BOM wilt worden, maar heel handig is het niet altijd. Je moedergevoelens kun je mooi kwijt in een kat. Bovendien ben jij echt niet de enige die haarzelf mama noemt tegen haar kleine spruit. 
 
Je hoeft ze niet verliefd op je te laten worden
Hoewel katten soms een beetje divagedrag vertonen, houden ze wel van je zonder dat je ze op handen hoeft te dragen tot de zevende hemel. Je geeft liefde en je krijgt liefde terug. Dat is toch fantastisch? 
 
Ze passen in je drukke leefstijl 
Een van de redenen waarom we niet op zoek zijn naar de ware Jacob? We hebben er gewoon geen tijd voor. Voor een kat daarentegen willen we wel tijd maken. En als je het dan even druk hebt, is dat niet zo heel erg. Je wilt je kat natuurlijk alle aandacht geven, maar ze kan zich in haar eentje ook prima eventjes vermaken. Hierdoor zijn de pluizebolletjes ideaal voor vrouwen die het busy hebben met hun carrière. 
 
Wat is voor jou een reden om een kat te nemen?