Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Wat?! Als vrouw is de kans op je droombaan sowieso al verkeken

 
Na jaren bikkelen is het dan eindelijk zover: je mag op gesprek komen voor de dreamjob die je altijd al voor ogen had. Als er meerdere kandidaten op the job zijn afgekomen kan je wel inpakken, helemaal als het mannen zijn…
 
Die loodzware studie is afgerond en je bent helemaal klaar met het studentenleven. Je staat te springen om te beginnen aan het all grown up leven. Maar voordat je op de baan van je dromen solliciteert kan je maar beter even navragen of er ook mannen zijn uitgenodigd voor een gesprek. De kans dat je die toffe baan dan nog krijgt is namelijk heel klein. 
 
 
Wegkapen
Volgens een studie van de universiteit van Colorado hebben vrouwen geen enkele kans om aangenomen te worden als er ook mannen op de job afkomen. Wanneer je als enthousiaste chick solliciteert op je droomjob kun je dus maar beter van te voren navragen of er ook guys op de functie zijn afgekomen. De kans dat de baan voor je wordt weggekaapt is sterk aanwezig. 
 
Testosteron
Zero chance dus dat je je als vrouw staande houdt tussen al dat mannengeweld. De onderzoekers ondervroegen 200 studenten om de kandidaten te beoordelen die geselecteerd waren voor een baan. Er kwamen drie mannen en één vrouw op gesprek en alle studenten besloten dat de man de baan moest krijgen. Bottom line: als ambitieuze vrouw is het maar lastig je staande te houden tussen al dat mannelijke testosteron.

Heb jij weleens meegemaakt dat een baan voor je neus werd weggekaapt?