Zoveel procent van de mensen ziet sexting niet als vreemdgaan

Lifestyle door Sascha

Oeps, iedereen doet het weleens: met rode oortjes een spannend berichtje sturen naar je vriend. Maar wacht eens even, er worden ook vaak genoeg sexting berichtjes naar een ander dan je partner gestuurd. Is dat wel de bedoeling?

 
Heel leuk hoor, die spannende berichtjes heen en weer. Maar de grote vraag blijft toch echt of dit onder vreemdgaan valt. Want als dit zo is, dan kunnen we er maar beter mee stoppen! Het Britse advocatenkantoor Slater en Gordon heeft een diepgaand onderzoek gedaan naar buitenechtelijke activiteiten in het Verenigd Koninkrijk.


Scheidingspapieren ondertekenen

Interessant is dat uit de studie is ondervonden dat er in de afgelopen jaren steeds meer klanten zijn die ‘overspel’ als reden ervaren om uiteindelijk over te stappen tot het ondertekenen van de scheidingspapieren. En dat terwijl er niet daadwerkelijk een affaire heeft plaatsgevonden. Hoe kan dat dan? Juist, sexting is de boosdoener. Sexting blijkt voor velen wel degelijk een vorm van vreemdgaan te zijn.

Fysiek vreemdgaan

Terwijl 8 procent van de ondervraagde personen aangaf zich ooit weleens schuldig te hebben gemaakt aan een sexting gesprek met iemand anders dan zijn of haar partner, gaf 35 procent aan sexting niet als vreemdgaan te vinden gelden. Rup Rai, een advocaat bij Slater en Gordon, vertelde dat wat sommige mensen zien als een spannend maar onschuldig berichtje, anderen juist zien als fysiek vreemdgaan en dus een gevaar voor hun relatie.
 
Vinden jullie sexting onder vreemdgaan vallen?