Lifestyle
Lifestyle

Eindelijk is het bewezen: het oudste kind is het beste!


De meeste aandacht in het gezin gaat vaak naar de oudste telg, daar kom je bijna niet onderuit. Als first born is het ook wel logisch dat je de queen van de familie bent, want het blijkt dat de eerstgeborene nu eenmaal de beste is!
 
Voor hun gevoel een eeuwigheid hebben je vader en moeder geprobeerd om een miniversie van zichzelf te creëren. Apetrots als ze waren volgden er al snel nog een paar creaties van henzelf, voordat het gezinsgeluk compleet was. Als je het eerste wondertje van je ouders was heb je écht hartstikke mazzel, want volgens een nieuwe studie ben je dan de smartass van het gezin. 


 
Hoog IQ
Volgens verschillende onderzoeken is de volgorde van geboorte erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het blijkt dat de oudste van een gezin hier het meeste baat bij heeft. Het eerste kind van twee mensen is volgens het onderzoek namelijk een stuk slimmer. Zo hebben ze een hoger IQ dan hun jongere broertjes en zusjes. Maar dat kan er ook aan liggen dat de ouders steeds minder tijd over hebben om hun jongste kinderen te helpen met huiswerk. Het blijkt dat de jongste telgen minder op de tijd van hun ouders kunnen rekenen. 
 
Verantwoordelijkheid
Als oudste kind van een vol gezin heb je ook te dealen met de meeste verantwoordelijkheid. Je moet immers wel het goede voorbeeld geven voor je jongste broers en zussen, dat drillen je ouders er maar wat vaak in. Je leert dus wel serieus en verantwoordelijk te zijn, al op hele jonge leeftijd. Volgens het onderzoek is de eerste telg van de familie ook het meest rustig, stabiel en tegelijkertijd ook nog eens begripvoller dan de rest. En dat helpt je later weer in je het serieuze all grown up leven. Maar als queen van de familie wist je dat vast al lang!

Voor de eerstgeborenen: herken jij je in deze punten?