De struggles van een dure smaak, maar weinig geld

Vrije tijd door Kim

Die tas van Gucci staat je wel heel verleidelijk aan te staren door de etalage. Maar je bent nog steeds niet bijgekomen van die nieuwe outfit van vorige maand. Deze tas zou daar alleen wel geweldig bij staan. Ach, what the hell..
 
Dus daar loop je dan. Met je nieuwe tas, maar wel flink in het rood. En je had eigenlijk ook al wel genoeg tassen… Het is niet makkelijk om altijd maar de duurste dingen te willen hebben. Je wilt er toch wel een beetje goed bijlopen? Dit herken je zeker als je een dure smaak hebt…
 

… Even winkelen met vriendinnen? Daar moet je wel een maandje voor sparen. En terwijl je vriendinnen vervolgens even flink slagen in de Kalverstraat, droom jij al weer van de P.C. Hooftstraat. 
 
… Je bankrekening zweet peentjes wanneer jij weer je pinpas in het apparaat duwt voor de zoveelste dure aankoop.
 
… Er zijn momenten waarop de pinautomaat je vertelt dat je geen saldo meer hebt.
 
… Sparen is ongeveer onmogelijk. Heb je net weer een lekker bedrag op je spaarrekening staan, is de nieuwe collectie van je favoriete merk gelanceerd.
 
… Soms ga je iets te ver met het kopen en leef je een week op een half brood met een klein potje pindakaas.
 
… Wanneer je ergens voor moet sparen, mag je het gespaarde geld ongeveer wel bij je moeder thuis in de kluis leggen. En zelfs dan is het niet altijd veilig.
 
… Je hebt standaard een rekenmachine in je tas. Rekenen, rekenen en nog eens rekenen. Ja, als jij de rest van de week van 10 euro leeft, kun je dit jurkje nog meenemen!
 
… Je hebt een enorme rekening openstaan bij je moeder. Op zwakke momenten was ze gewoon de enige die je wel wilde sponsoren. Alleen gaat het terugbetalen wat lastig, (lees: sparen is niet mogelijk).
 

… Niet alleen met kleding weet je altijd het duurste te kiezen, ook bij een gezellig diner met vrienden weet jij altijd de duurste wijnen en duurste gerechten op de kaart te vinden. En dit alles natuurlijk in de meest exclusieve restaurants, geen pizzeria voor jou!

... Je probeert soms echt wel op goedkopere sites te winkelen, maar daar kun je het gewoon niet vinden. En dan heb je eindelijk een leuk setje te pakken, heb je als nog het duurste van het duurste weten te vinden.
 

... Vaak genoeg zijn er opmerkingen zoals; 'nou, papa was zeker in een gulle bui' of 'heb je een rijke vent aan de haak geslagen?'. Maar dit is toch echt zelf betaald! Oké, met een beetje hulp van vrienden of familie. 
 
Draag jij ook het liefst het duurste van het duurste?