Irritante dingen aan het hebben van huisgenoten

Vrije tijd door Noortje

Samenwonen met huisgenoten kan heel leuk zijn. Of je nou met twintig man in een studentenhuis woont, een appartementje deelt met drie vriendinnen of iets ertussen in, het is meestal dikke pret. Toch is het hebben van huisgenoten niet altijd zo leuk en kan het behoorlijk wat irritaties oproepen. Al helemaal wanneer je niet je eigen huisgenoten hebt gekozen. Woon jij met huisgenoten? Dan herken je deze punten hoe dan ook.

- Er is altijd een stille (of minder stille) oorlog gaande over het schoonmaakrooster.

- En over het vuilnis (Ik heb het vorige week gedaan, jij bent echt aan de beurt!).

- Het is altijd een zooitje in huis, want iedereen laat zijn spullen slingeren. Vieze onderbroeken in de douche om maar even wat te noemen.


- Je tandpasta, shampoo en douchegel gaan wel héél snel op. Ook al delen jullie die niet. Hmmm... Hoe zou dat komen?

- Je hebt ongeveer een kwart van een koelkast ter grote van een magnetron tot je beschikking, omdat de rest van de koelkast vol staat met bedorven yoghurt, eieren en beschimmelde broccoli. Maar andermans beschimmelde voedsel opruimen vertik je.

- Op de momenten dat je verschrikkelijk veel haast hebt en écht je haar moet wassen is de douche bezet. Een uur lang.


- Het wc papier is ALTIJD op. Tenzij je het zelf vervangt. Maar dan is het de dag erna ook weer op.

- 's Nachts kun je heerlijk meegenieten van het 'tromgeroffel' van je roomies.

- Maar zij ook van dat van jou. En dat appje of het wat zachter kan, blijft ZO beschamend. Moodkiller...


- De wasmachine is altijd bezet. En wanneer je niet thuis bent om jouw was er op tijd uit te halen, vind je het in een gekreukte, natte berg terug.

- Je huisgenoten maken ALTIJD herrie. Vooral wanneer jij de ochtend erna een belangrijke afspraak of een tentamen hebt. Je slaapt dan ook altijd met oordoppen in.

- Die ene keer dat jij wat vrienden uitnodigt en een beetje lawaai veroorzaakt, staat meteen het hele huis voor je deur te klagen.


- Je moet 's nachts je deur op slot doen, omdat anders regelmatig dronken huisgenoten 's nachts bovenop je gaan liggen, omdat ze hun eigen kamer niet meer kunnen vinden.

- Je schrikt je regelmatig kapot door het brandalarm dat om de haverklap afgaat. Of van je deurbel, omdat een afspraak van een van je huisgenoten niet wist welke bel hij moest hebben. Had je niet even kunnen je mobiel kunnen gebruiken, in plaats van om twee uur 's nachts op alle twintig bellen te drukken?

- Er is altijd wel iets kapot of verstopt. En de huurbaas reageert nooit op jullie verzoekjes om het te fixen.

- Iedereen gaat maar met zijn ranzige kloffie op je bed zitten! Weet je wel waar die kleren allemaal zijn geweest? Er staat gewoon een stoel hoor!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron