Lifestyle
Lifestyle

De grootste fouten die iedereen maakt in de online datingwereld


Online daten is nog een kunst op zich. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het uploaden van een foto want alleen al de foto kent oneindig veel eisen. Geen groepsfoto’s, geen spiegelfoto’s of te oude foto’s. Een no go!
 
Om jou een beetje wegwijs te maken binnen de online datingwereld, hebben we een aantal tips voor je bij elkaar gesprokkeld. Read & learn. Hopelijk heb je er wat aan! Oh en vergeet niet, online daten is absoluut van deze tijd en helemaal niet raar!


Niet te seksueel getint
Natuurlijk is het hartstikke spannend om een sexting gesprek aan te gaan met iemand die je nog nooit in real life hebt ontmoet, maar doe dat niet te snel. Over het algemeen vinden de meeste mensen het wel een beetje een afknapper als je er meteen volle bak voor gaat.
 
Slechte openingszinnen
Met een korte ‘hoi’ kom je nergens, maar met een ‘hey deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen’ kom je ook absoluut niet ver. Wees creatief met de opening, daarmee valt of staat het gesprek namelijk. Laat die slechte openingszinnen maar beter achterwegen.
 
Leugens
Soms denk je weleens dat een leugentje om eigen bestwil heus wel kan, maar pas daar wel mee op. Zeggen dat je een fit body hebt omdat je toch niet met hem gaat daten, waarna je toch wel graag zou willen maar niet meer onder je leugen uit kan… Vermijd dat liever!

Verkeerde foto’s
Tja, dat online daten is nou eenmaal een heuse vleeskeuring. Zijn jouw foto’s niet goed, dan zal er waarschijnlijk niet naar omgekeken worden. Oude foto’s waar je helemaal niet meer op lijkt of groepsfoto’s waarbij je een uur aan het zoeken bent naar de juiste persoon. Don’t!


Ongeduldig
Sommige willen al meteen na de eerste ‘hallo’ een date inplannen. Of jij nou degene bent, of degene met wie je praat zo snel wil gaan, een beetje rustig aan is altijd een goed idee. Eerst elkaar een beetje leren en vooral niet te snel willen gaan!
 
Geen vraag stellen
Niks is vervelender dan dat je zelf genoeg vragen stelt, maar geen vraag terug hoeft te verwachten. Of andersom natuurlijk. Op deze manier loopt het gesprek binnen de kortste keren dood en dat is natuurlijk niet de bedoeling!
 
Stay positive
Het liefst sla je natuurlijk een uiterst positief iemand aan de haak. Iemand die alles uit het leven haalt en waarbij het glas altijd halfvol is, in plaats van half leeg. Zet dan ook geen negatieve dingen in je biografie over hoe slecht je vorige relatie bijvoorbeeld ging.
 
Heb jij nog een gouden tip als het gaat om online daten?