7 kinderseries die we stiekem nog steeds missen

Media door Kim
Geef toe, we hebben allemaal weleens heimwee naar die goede oude tijd. Wat was het toch heerlijk om dat ene uurtje tussen de middag naar je favo serie te kijken voor je weer naar school moest. Deze 7 kinderseries missen we stiekem nog steeds! 
 
Geen nagelbijtende cliffhangers, geen tranentrekkers en geen onverwachte drastische veranderingen. Nee, je wist eigenlijk al vanaf minuut een wat je deze aflevering kon verwachten van je fijne kinderseries. Stiekem vinden we dat nog steeds heerlijk, geen mindtricks of moeilijke gedachtenspinsels. Vroeger kon je in ieder geval nog relaxen voor de televisie. Deze 7 kinderseries missen we stiekem best wel. 
 
De Smurfen
Wanneer de eerste vrolijke deuntjes van deze intro weer begonnen zat jij er al klaar voor. De smurfen wisten je altijd op te vrolijken. En als het nu op een brakke zondagmorgen weer langskomt, dan vliegen we toch gewoon lekker nog een keer mee naar smurfenland.
 
 
 
Alfred J. Kwak
Als kleine kinderen waren we al helemaal weg van deze leuke eend en zijn voogd Henk de Mol. Samen beleefden ze de wildste avonturen. Daarnaast waren ze niet alleen hartstikke leuk, maar tackelden ze ook heel wat maatschappelijke situaties. Alfreds vriendin Winnie stond symbool voor de problematiek in Zuid-Afrika en Dolf de Kraai van de Nationale Kraaienpartij hechtte veel waarde aan afkomst en absolute macht. Dus om onze maatschappelijke kennis een beetje up to date te houden, kijken we het soms nog even. Nou ja... dat maken we onszelf wijs. 
 
Bassie en Adriaan
Niemand kan om ze heen, ze domineerden de Nederlandse televisie. Je scheldwoordenvocabulaire werd rijkelijk aangevuld met uitspraken zoals; zak patat, bal gehakt en frikandel. Je was van tijd tot tijd doodsbenauwd voor De Joker en wanneer Adriaan weer een bijna dood ervaring had door de onhandigheid van Bassie zat je op het puntje van je stoel. Laten we trouwens hun caravan met natuurlijk Robin de robot niet vergeten! Dit totaalpakket weet nog steeds tranen in je ogen te brengen van het lachen.
 
Dommel
Die lieve hond met een duidelijk eetprobleem heeft bij ons allemaal een plekje in het hart. Wanneer zijn baasje Semafoor weer een vreemde uitvinding produceert gaat hij er vaak met tegenzin toch maar in mee. En wij dus ook! Er zijn genoeg afleveringen terug te vinden en als we ons vervelen is het een leuke serie om te kijken.

Pippi Langkous

Geef toe, we hebben ons vroeger allemaal weleens verkleed als Pippi Langkous. Compleet met het rode haar en staaldraadjes in de vlechten om ze recht te houden. We tilden nog net geen paard op. Nog steeds is Pippi Langkous enorm populair op televisie en de films komen nog regelmatig voorbij. En het is best leuk om die capriolen van haar weer terug te zien!
 

 
 
Snorkels
Stiekem hoopten we allemaal dat we deze snorkels tegen zouden komen wanneer we met de hele family een dagje naar het strand gingen. Helaas zijn ze nooit écht ontdekt. Neemt niet weg dat we iedere avond weer met veel plezier voor de buis kropen wanneer de welbekende intro begon! En ook tegenwoordig is het soms eigenlijk best een goed tijdverdrijf…
 
De Fabeltjeskrant
‘Hallo, meneer de uil, waar brengt u ons naar toe?’ Ja, je weet zeker wel over welke serie we het hebben. Iedereen die de Fabeltjeskrant vroeger heeft gekeken kan de intro uit zijn hoofd zingen. Meneer de Uil wist ons altijd weer te fascineren met zijn verhalen, stiekem nog steeds wel. ‘En denk erom, oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaaplekker.’
 
Welke kinderserie kijk jij nog steeds?