Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Waarom je vroeger altijd een crush had op de broer van je beste vriendin


In jouw klasje zaten figuurlijk (en eigenlijk ook wel letterlijk) alleen maar kleuters. Geen wonder dat jij een enorme crush ontwikkelde op de oudere broer van je bestie. Jij zag hem echt wel zitten en wel om deze redenen. 
 
Verliefd worden deed jij in je basisschoolperiode vrij vaak. Kalverliefde werd het weleens genoemd, maar jij was er van overtuigd dat je écht verliefd was. Dit wist je helemaal zeker wanneer jij je oog op de oudere broer van je vriendinnetje had laten vallen. Dat was toch een stuk! Om deze redenen voelde jij vlinders in je buik!
 
Hij was ouder
De volwassenheid van je klasgenootjes was ver te zoeken met hun ‘alle apen kijken, Pietje staat de zeiken’-geroep. Jij kon alleen maar je ogen rollen wanneer ze dit geintje weer bij elkaar flikten. Of bij jou. Geen wonder dat jij alleen maar oog had voor de volwassenere jongens op het schoolplein. Wat een charisma (dit woord kende je overigens alleen maar omdat je de film Madeleine had gekeken). Ja, de oudere jongens waren véél spannender. 

 
Je zag hem regelmatig
Wanneer jij met je beste vriendinnetje ging spelen, gebeurde dat regelmatig bij jou, maar ook regelmatig bij hem… euh haar. Wanneer jij op een woensdagmiddag samen met je vriendin aan het kleuren was aan de keukentafel, kwam hij er nog weleens bijzitten als haar moeder de limonade en koekjes had klaarstaan. Zo zag je hem ook buiten de pauzes door. 
 
Hij wist wie jij was
Doordat jij vaak met zijn zusje speelde en je haar beste vriendin was, wist hij ook wie jij was. Hij wist je naam, hoe je eruit zag en kreeg zelfs je verjaardag mee wanneer je beste vriendinnetje naar je verjaardagsfeestje ging. Bovendien maakte hij zelfs weleens een heel klein praatje met hem wanneer jij ’s avonds mocht blijven mee-eten bij je vriendinnetje. 
 
Je wist dat je zijn zusje mocht 
Hoewel we vroeger nog niet zo bekend waren met de ‘Ho’s before Bro’s’-kreten, vond je het zeker belangrijk dat je beste vriendinnetje het eens was met je keuze. Hoewel ze haar broer eigenlijk een beetje stom vond, wist je zeker dat ze het uiteindelijk gezellig zou vinden als je haar schoonzus zou worden. Bovendien wist jij in ieder geval dat je zijn familie leuk vond. Gezellig, toch? 
 

 
Je leerde hem beter kennen dan de andere jongens op school
Wanneer je een glimp van hem opving op school, deed hij vaak stoer met zijn vriendjes. Je had geluk als hij een teken van herkenning jouw kant op stuurde wanneer hij je zag. Ja, zo leerde jij iemand natuurlijk niet kennen. Maar als je bij je vriendinnetje over de vloer kwam, kon je zo af en toe met hem kletsen. 
 
Je zag hem in zijn natuurlijk habitat
Op het schoolplein kon hij wel stoer doen, maar thuis zag je gewoon hoe hij met zijn ouders omging en wat voor kledingbom er was ontploft op zijn slaapkamer. Je kon zien welke spelletjes hij graag speelde op de Playstation in de woonkamer en wat zijn favoriete koekje was wanneer je vriendinnetjes moeder jullie koekjes uitdeelde. 
 
Waarom vond jij de broer van je beste vriend vroeger zo geweldig?