Misschien werkt de zonnebrand die jij gebruikt minder goed dan je dacht!

Lifestyle door Sascha

Voordat jij aan een heerlijke tansessie in de zon begint, smeer jij je eerst nog even goed in met je favoriete zonnebrand. Helaas is het misschien niet meer zo’n favoriet na het lezen van dit opmerkelijke nieuws!

 
Er is wereldschokkend nieuws vandaag! Uit een nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat de zonnebrand die je gebruikt misschien wel al die jaren vrij weinig heeft gedaan! Allemaal diep ademhalen voordat we in dit grote nieuws duiken. Oké, here we go.


Gevaarlijke producten

Na het testen van 70 lotions en sprays die allemaal worden bestempeld met een SPF van 30 of hoger, ontdekten onderzoekers dat 43 procent van deze producten niet bevatten wat er daadwerkelijk in hoort te zitten. 43 procent, wow! Maar welke producten zijn dan te wijten aan het schommelen van ons goede geloof in een goede zonnebrand? Volgens het rapport doen de zonnebrandcrèmes CVS Kids Sun Lotion SPF 50 en Banana Boat Kids Tear-Free, Sting-Free Lotion SPF 50 vrijwel helemaal niks als het gaat om het beschermen van het huidje van je kids.

Watch out!

Gelukkig bieden La Roche-Posay Anthelios Melt-In Sunscreen Milk SPF 60 en Trader Joe’s Nourish Spray Sunscreen SPF 50 wél allebei de bescherming die het etiket ons doet geloven. Je kunt natuurlijk ook het verbranden door de zon vermijden door gewoon uit de zon te blijven, maar zorg er dan wel voor dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt!
 
Ben jij ook een beetje geschrokken van dit nieuws?