Dingen die we doen zodra we thuiskomen

Vrije tijd door Kim
We kunnen er de hele dag naar uitkijken. Het moment dat we over de drempel stappen en eindelijk weer in het comfort van ons eigen huis zijn, is goud waard. Dan kunnen we weer precies doen wat we willen. En dat is nogal wat!
 
Je zit de hele dag te zwoegen, dan wil je graag doen wat je wilt wanneer je eindelijk weer voet in je eigen paleisje zet. Door de dag heen heb je al een lijst met guilty pleasures opgesteld die je gelijk gaat uitvoeren zodra je weer thuis bent. En deze worden natuurlijk erg serieus genomen…


 

…In de gang ligt standaard een elastiekje klaar, om je wilde haren eindelijk te temmen. Geef toe, het is heerlijk om je haren na een lange losse dag in een rommelige knot te binden en het uit je gezicht te hebben.


…Dit is misschien nog wel het allerfijnste punt van thuiskomen. Je voorgevel mag eindelijk van slot en grendel af. De beha wordt in een hoek van de kamer gedumpt en alles kan eindelijk weer lekker los.
 
…We laten alles gaan, maar dan ook echt alles. Al die opgekropte darmgassen mogen eindelijk aan de eindsprint beginnen. 
 
…Je beha is niet het enige wat in de hoek wordt gedumpt. Je skinny jeans en je blouse worden ook omgeruild voor een joggingbroek en een fijne trui. Eindelijk kun je weer volledig in comfort zitten. 
 
…Gelijk de koelkast induiken om te kijken of je nog wat snacks kan veroveren. 
 
…Een groot glas drinken inschenken om je hydratatie weer op pijl te krijgen. 
 
…Vervolgens met je veroverde voedsel en 2 liter ijsthee op de bank ploffen en de laatste aflevering van favoriete serie terugkijken.

 
…Lekker warm douchen, het maakt niet uit hoe warm het is buiten, jij zal douchen. Zo warm als mogelijk, even alle stress en werk gerelateerde gedachtes van je af schrobben.  
 
…Te lui om te douchen? Dan maar een flinke plens water in je gezicht, wel warm water natuurlijk. Die make-up zal er hoe dan ook vanaf komen, want het begint nu echt te irriteren.
 
…Al je vriendinnen appen. Je hebt de hele dag door allemaal wilde plannen bedacht voor aankomend weekend, nu moet je alleen je vriendinnen nog even inlichten.
 
…Alle dieren in huis een persoonlijke en hartelijke begroeting geven. Eén voor één ga je al je vriendjes bij langs voor een knuffel, een aai en een gesprek.
 
…Zitten en liggen, wanneer je eenmaal op je zitvlak ploft kom je niet snel meer overeind. Alleen voor noodgevallen, zoals wanneer de pindakaas op is.
 
…Een flinke bak Ben & Jerry’s gaat er ook wel in. Je hebt hard gestreden de hele dag, dus het is tijd om jezelf een beetje te verwennen. En dat gaat natuurlijk het beste met een grote bak liefde op schoot.
 
Wat doe jij als eerste zodra je thuis bent?