De gedachtes bij de eerste grijze haar

Beauty door Sascha
Zodra je jouw eerste echte grijze haar ontdekt, schiet je uit paniek eerst in de ontkenningsfase. Dat kan toch niet? Nu al?! De een maakt er een grotere big deal van dan de ander, maar schrikken doet vrijwel iedereen bij deze ontdekking.

 
Nadat je de ontkenningsfase bent gepasseerd gooi je het eerst nog even op een aantal factoren van buitenaf. Het licht bijvoorbeeld. Misschien komt het door het licht en lijkt het maar alsof jij een grijze haar ziet…  Ook deze gedachtes heb je bij het zien van je eerste grijze haar.


Licht

Nee joh, dat is helemaal geen grijze haar, het ligt gewoon aan dat belachelijke licht in je badkamer… De ontkenningsfase heet dit.
 
Dream on
Vervolgens ga je er vanuit dat het gewoon een droom is. Straks word je wakker en blijkt een grijze haar in geen velden of wegen te bekennen is…
 
Blond
Still going strong in de ontkenningsfase. Het is waarschijnlijk gewoon een super witte/blonde verdwaalde haar die grijs lijkt. Want grijs? Nee, dat kan niet.
 
Schilderen
Heb ik laatst geschilderd? Was mijn kamer een paar maanden geleden niet wit geschilderd? Ah dan zal dat het wel zijn! Een grijze haar is geen optie, dat kan het niet zijn…
 
Besefmomentje
Uiteindelijk klim je toch uit die ontkenningsfase en besef je je dat het wel degelijk een grijze haar is. Too bad.
 
Nu al?!
Dit is waarschijnlijk (na de ontkenningsfase) het eerste dat in je opkomt. Ik ben 24 jaar, nu al?! Ja, je hoeft geen 60 te zijn voor grijze haren. Bij sommigen komt het al vroeg!


Weg ermee!

Zodra jij een grijze haar tegenkomt, trek je hem er gewoon supersnel uit. Dat er vervolgens tien nieuwe voor terugkomen is toch een fabeltje. Kan gewoon!
 
Ouder en wijzer
Tja, het is wel zo. Met grijze haren zie je er gelijk ook een stuk wijzer, ouder en dus ook volwassener uit. Misschien moet je er maar blij mee zijn dan!
 
Kapper it is
Ach, nu heb je tenminste wel nog een extra reden erbij om lekker uren bij de kapper te vertoeven. Want wat is dat toch heerlijk. Lekker achterover leunen en een ander doet het werk.
 
Begin van het einde
Ook deze gedachte gaat waarschijnlijk wel even door je hoofd: dit is het begin van het einde. Nu móét je wel iedere maand naar de kapper. Dat wordt alvast sparen!
 
Trend van nu
Hey pssssst… De trend van nu is grijzer dan grijs! Dus ontdek jij een aantal grijze haren bij jezelf, verplaats je dan snel naar de kapper en ga all the way!
 
Ik word oud!
Ook dit is een van de eerste dingen die je waarschijnlijk denkt zodra je de eerste grijze haar tegenkomt. 24 jaar en nu al aftakelen?! Ach, mooi grijs is niet lelijk!

Heb jij ook al eens oog in oog gestaan met een eerste grijze haar?