Mama
Mama

10 dingen die jouw kleine koter beter lijkt te kunnen dan jijzelf


Die kleine dreumes van jou kan veel meer maken dan jijzelf. Gewoon een potje gaan janken middenin het gangpad van de supermarkt of je haren afknippen. Twee dingen die jij als grown up mommy maar beter niet meer kunt doen…
 
Soms wil je je kleutertje weleens achter het behang plakken, maar stiekem zijn die grappen en grollen ergens best wel heel erg leuk om vanaf de zijlijn te bekijken. De volgende 10 dingen lijkt jouw kleine koter beter te kunnen dan jijzelf.


1. Kappertje spelen
Typisch zo’n ding waar een kleuter mee weg kan komen, maar wat jij niet hoeft te proberen. De schaar in je eigen manen zetten om vervolgens te eindigen met het meest verschrikkelijke bloempotkapsel dat er bestaat.
 
2. Nephuilen
Als je een keer een ruzietje hebt met je vent en het op een nephuilen zet, zal hij waarschijnlijk heel vreemd opkijken. Zodra die kleine koter het op een nephuilen zet, is het opeens wel iets wat doodnormaal is. Ook dit kunnen je eigen kids beter dan jij.
 
3. Rommelkont
Hoe heerlijk is het dat kinderen een net nieuw jurkje onder kunnen kliederen met verf, modder of eten zonder dat het ook maar een daadwerkelijk probleem is. Ongegeneerd vies worden zien wij onszelf op latere leeftijd niet meer doen. Daar is die jurk veel te duur voor!
 
4. Films herhalen
Na de derde keer heb jij het ook wel weer gezien met de Titanic. Kleine kindertjes daarentegen kunnen dezelfde film eindeloos opnieuw blijven kijken zonder dat het ook maar een beetje verveeld. Doornroosje voor de 44e keer aanzetten? No problemo!
 
5. Random ergens gaan liggen
Kinderen kunnen dat, jij niet meer. Ergens op de grond ploffen en lekker liggen. In de supermarkt bijvoorbeeld of middenin het gezelschap van een familieverjaardag. Als jij dat zou doen zouden mensen hoogstwaarschijnlijk heel raar opkijken.


6. Zwemmen in bad
Terwijl jij je in dat verrekte bad probeert te wurmen en rilt van de kou totdat je lichaam eindelijk onder water ligt, kan jouw kleine koter praktisch zwemmen in het bad. Hoe heerlijk is dat! Jij moet verkassen naar een heus zwembad om een baantje te trekken.
 
7. De kaasboer
Kindjes hebben het geluk dat wanneer ze meegaan naar de kaasboer, ze negen van de tien keer een plakje kaas mogen proeven. Aan jou wordt dat helaas nooit meer aangeboden… Dat is nou weer jammer!
 
8. Ouder worden
Op latere leeftijd lijken dagen net minuten. De tijd vliegt, zo ook je leeftijd. Bij ieder jaartje dat je ouder wordt baal je dat er alweer een jaar bij is gekomen. Kinderen daarentegen juichen juist zodra ze jarig zijn en weer een jaar ouder zijn. Hoe heerlijk.
 
9. Boodschappen doen is leuk
Nog zoiets waar die kleine dreumes waarschijnlijk beter in is dan jijzelf: zin hebben om boodschappen te doen. Met een inimini boodschappenwagentje loopt hij waggelend door de schappen, en een plezier dat hij heeft!
 
10. Goudeerlijk zijn
Kids zijn goudeerlijk en superdirect. Zodra je ook maar iets ouder wordt, zijn er opeens ontzettend veel mensen die dat absoluut niet kunnen waarderen. Dan moet je je opeens inhouden en subtiel worden. “Mama, deze mevrouw is dik hè?” Dat soort dingen bijvoorbeeld.
 
Waarin is jouw kleine koter beter dan jijzelf?