Redenen waarom je moeder een eerbetoon verdient

Mama door Redactie Ze.nl

Als je het over je moeder hebt, heb je het vaak over een zorgzaam persoon die er alles aan heeft gedaan om te zorgen dat jij goed terecht kwam. Onze moeder is onze nummer één en dat mag best weleens gezegd worden. 
 
Als we heel eerlijk zijn, namen we onze moeder als kleine meisjes voor lief. Zij wilde toch kinderen? Dan sprak het toch voor zich dat ze je behandelde als een prinsjes? Oeps. Wij hadden best wel wat liever voor mamsie mogen zijn. Ze verdient namelijk alle prijzen in de wereld. 
 
Ze heeft je gebaard 
9 maanden lang kon ze geen wijntjes drinken plus de periode daarna waarin ze je borstvoeding gaf. Haar hele lichaam transformeerde zich en ‘hels’ was het woord dat de artsen gebruikten om de bevalling te omschrijven. Dit alles stond jouw moedertje door om jou het leven te schenken. 
 
Ze heeft je verzorgd
Stel je even voor hoe erg je van je slaap houdt en dan hoe het is om het niet te hebben. Ja, dat deed jij je moeder aan. Slapeloze nachten bezorgde je haar en toch verzorgde ze je met liefde. Zij was degene die binnen no time naast je wiegje stond om je op te tillen en te troosten en zij was degene die een Pampers billendoekje tevoorschijn toverde toen jij haar weer opzadelde met een volle luier. Thanks mam! 
 
Ze vertelde je over de bloemetjes en de bijtjes
Het tenenkrommende gesprek over voortplanting hield ze met je, maar ook over ongesteldheid. Toen jij thuiskwam van school en half huilde over die vieze smurrie in je onderbroek, gaf je moeder je een Always maandverbandje en legde ze geduldig uit hoe het werkte. Vervolgens aten jullie samen een dikke punt chocoladetaart met enorm veel slagroom.

 
Ze verzorgt je nog steeds
Tijdens jullie dagelijkse belmomenten, hoeft je moeder je maar twee keer te horen hoesten of ze staat al met Swisse-vitaminepillen bij je op de stoep. Dat je volwassen bent, maakt haar niets uit. Zo lang als ze leeft zal ze zich om jouw gezondheid bekommeren. Ze brengt je met liefde een pan kippensoep wanneer jij een griepje onder de leden hebt en gaat nog steeds mee naar die doktersafspraak als jij dat fijn vindt. 
 
Je kunt altijd met haar lachen
Hoewel je moeder natuurlijk in eerste instantie je moeder is, is ze ook je beste vriendin. Gevoel voor humor heb je zeker van haar en wanneer jij met haar op de bank hangt, lachen jullie binnen no time om de meest onbenullige dingen. Zeker wanneer jij je dag niet hebt, is het fijn dat je moeder je altijd weer aan het lachen weet te maken.  


Bron

 

Een ode voor mama 
Niet alleen wij vinden dat onze moeder wel een eerbetoon verdient, ook Nederlands bekendste volkszanger André Hazes vond dat zijn moeder een eerbetoon verdiende. Voor zijn grote doorbraak schreef hij speciaal voor zijn moeder het nummer 'Op de schoorsteen staat een foto'. Met dit nummer wilde Hazes een ode brengen aan zijn moeder. Deze track is nog nooit eerder uitgebracht. Tot nu dan! 

 
Gratis CD 
30 juni zou André 65 jaar zijn geworden. Als eerbetoon aan de nog steeds immens populaire zanger, verschijnt er op 12 juli exclusief bij Kruidvat de cd: 65 jaar André Hazes. Op deze CD vind je 12 van zijn grootste hit plus het nog nooit eerder uitgebrachte nummer 'Op de schoorsteen staat een foto'. Deze exclusieve CD kun je gratis scoren bij Kruidvat bij aankoop van twee producten van Procter & Gamble. Hieronder vallen onder andere: Always, Aussie, Clearblue, Gillette, Head & Shoulders en nog veel meer andere merken die altijd van pas komen! Kijk voor de specifieke actievoorwaarden op: www.kruidvat.nl/andrehazes