Dit gebeurt er met je kont als je te veel zit

Lifestyle door Elsemieke
Op die miezerige loopjes naar de koffieautomaat na kom je elke dag zo’n acht uur lang niet meer van je plek af. Ergens weet je wel dat een zittend beroep niet zo goed voor je is, maar het is nu echt duidelijk wat dit met je booty doet.

Het is geen geheim dat we onze tijd meer dan ooit zittend doorbrengen. Véél meer dan onze voorouders dat deden in ieder geval. We hoeven immers niet meer de deur uit om te jagen en te verzamelen. In plaats daarvan verdienen heel veel mensen hun brood achter de laptop. En oh, wacht, daar heb je ook nog Netflix! Er is ook helemaal niets aan als je dat staand doet, toch? Misschien moet je daar toch nog maar even over gaan nadenken als je weet hoe slecht lang zitten voor je ass is.
 
 
Bilspieren
Als je net zoals wij dagenlang achter je laptop doorbrengt, hebben we helaas geen goed nieuws voor je. Wanneer je het grootste gedeelte van de dag zit, worden je bilspieren in feite platgelegd, aldus dokter Dan Giordano tegen het Amerikaanse SELF-magazine. Giordano is co-auteur van het boek ‘Bespoke Treatments Physical Therapy’. Je kan trots op jezelf zijn als je keihard aan het werk bent, maar je kont hangt er maar een beetje bij.
 
Overal pijn
Die bilspieren krijgen dus niet de workout die ze nodig hebben om je lichaam soepel te houden. Volgens dokter Giordano doet al dat zittende werk niet veel goeds voor je bekkenstabiliteit. Daarnaast werkt het niet alleen tegen als je een strakke booty wil, maar ook is al dat geluier slecht voor je hele lichaam. Wanneer de spieren in je ass nauwelijks actief zijn krijgt je onderrug niet genoeg steun. Lang verhaal kort: je krijgt rugpijn van al dat zitten! Dat kan zelfs zo erg worden dat de pijn doorstraalt naar je knieën en enkels. Dat wordt morgen misschien toch maar een paar keer extra koffie halen!

Breng jij veel van je tijd zittend door?