Waarom plassen onder de douche een goed idee is

Vrije tijd door Sascha

Er zijn van die dingen waar vrijwel iedereen zich schuldig aan maakt, maar niemand daadwerkelijk toegeeft. Zo ook lekker plassen onder de douche. Zeg nou zelf, ook jij doet dit toch? Lees hier waarom het een hartstikke goed iets is!

 
Hoe zou jij reageren als je te horen krijgt dat iemand altijd onder de douche plast? Zou je er ongemakkelijk van worden en er lichtelijk van walgen, of zou je stiekem gewoon hartstikke opgelucht zijn wetende dat je niet de enige bent… De combinatie van wat wij beschouwen als afval en op dezelfde plaats onszelf schoonmaken, lijkt een beetje dierlijk. Sterker nog, het is zelfs redelijk tegenstrijdig. Toch zijn hier drie redenen waarom je vooral lekker onder de douche moet plassen!


1. Een cent besparen

Twee studenten van de Universiteit van East Anglia hebben het plassen onder de douche eens even flink onder de loep genomen. Het gemiddelde aantal keren doorspoelen kost zo’n twee cent. Als iedereen nou eens zou multitasken door te plassen en te douchen tegelijk, bespaar je zo’n €9,30 per jaar. Wowie!
 
2. Vriendelijker
Iedere keer dat we aan de doorspoelhendel trekken, wordt er zo’n 6 a 7 liter verbruikt. Dat is toch wel erg problematisch want op deze manier gaan we sneller door ons zoete water heen dan eigenlijk mogelijk is. Daarnaast zijn toiletten ook nog eens een broedplaats van bacteriën die je graag wilt vermijden!
 
3. Hygiënischer
De vraag is en blijft of wc-papier de meest effectieve en hygiënische optie is. Love him or hate him, maar Will.i.am kwam met een interessant punt: “Pak wat chocola, veeg het uit op een houten vloer en probeer het dan maar eens met een droge handdoek weg te krijgen. Not gonna happen… Neem daarom babydoekjes.”. Hetzelfde voorval geldt dus voor wc-papier. Natuurlijk gaat het hier alleen om de grote boodschap, maar hij heeft wel een punt!
 
Plas jij ook gewoon altijd lekker onder de douche?