Dit is waarom eten met mate zo lastig is

Lifestyle door Elsemieke
Waarschijnlijk heeft je moeder het je flink ingepeperd: eet met mate, dan raak je vanzelf wat kilootjes kwijt. Een dieet is echt niet nodig, als je maar niet te veel eet. Maar hoe kan het dan dat je niet van die lovehandles afkomt?
 
Elke maandag neem je het jezelf weer voor: deze week ga je er écht voor zorgen dat je alleen eet wat nodig is. Dan moet je lievelingsbroek over een paar weken vanzelf weer dicht kunnen, toch? Niet te veel tussendoortjes, wijntjes en allerlei andere snacks. Maar hoe kan het dan waarom je toch blijft struggelen met die eeuwige kilo’s? De universiteit van Georgia onderzocht samen met de Duke University waarom we eeuwig met de pondjes blijven jojoën.


Bron
 
Goed opletten
Letten op wat je eet is makkelijker gezegd dan gedaan. Een feestje hier, een borrel daar en vergeet ook niet de verjaardag van je beste vriendin. Een taartje hoort daarbij toch? En vooruit, we nemen ook nog één wijntje. Of twee, omdat het weekend is. Ahum, wie zei er ook alweer dat ze graag wat kilootjes wilde verliezen? Amerikaanse wetenschappers zochten uit wat het eigenlijk betekent om met mate te eten. We hadden het al een beetje verwacht, maar met mate eten is voor de een weer heel anders dan voor de ander. 
 
Gemiddelde portie
Een bankhanger vult een glaasje wijn toch echt minder vol dan een doorgewinterde drinker. Er zijn nu eenmaal geen duidelijke regels van hoe groot een portie mag zijn. Uit de studie blijkt dat mensen erg slecht zijn in het beoordelen van wat een gemiddelde portie eigenlijk is. Bedrijven kunnen zo weer handig op die onduidelijkheid inspelen door hun voedingsmiddelen gezonder voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn. De volgende keer toch maar weer het etiket van je favoriete snack lezen?

Zie jij jezelf als een grote eter?