Lifestyle
Lifestyle

Ze Biecht Op: ?Ik nam wraak door zijn auto in de prak te rijden?


“Als je aan mijn familie komt, kom je aan mij” is iets wat velen herkenbaar in de oren klinkt. Zo ook voor Anne. De vriend van haar moeder ging keihard vreemd en dat kwam hem duur te staan. Letterlijk. “Ik reed zijn auto met opzet in de prak.”
 
Anne (22): “Monogamie is iets waar ik, zélfs in het jaar 2016, nog steeds volledig achtersta. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Neem bijvoorbeeld de (inmiddels) ex van mijn moeder. Laten we bij het begin beginnen. Een aantal jaar geleden ging mijn moeder een relatie aan met een leuke vent (dachten we). Zoals dat tegenwoordig gaat: online ontmoet en bij de eerste date al liefde op het eerste gezicht. Van het een kwam het ander en na een paar onvergetelijke dates, stapten ze in het relatiebootje. Ik was blij voor mijn moeder. Eindelijk zat ze weer eens op een roze wolkje en fluitend liep ze door het huis. Dat gefluit werd wel anders toen mister not so perfect een grote fout maakte…”


Onverwachts bezoekje aan mama
“Ik woonde inmiddels al op mezelf, maar eten bij je moesje is en blijft fijn dus ik was daar minstens één keer per week te vinden om lekker samen te eten. Op een gewone doordeweekse dag stond ik als verrassing bij m’n moeder op de stoep met een tas vol boodschappen. Ik wist dat ze alleen thuis zou zijn aangezien haar vriend op zakenreis was. Ik stak de sleutel in het slot, deed de deur open en zag een huilende mama op de bank zitten. Ik schrok me rot en na een paar uur was ik overal van op de hoogte."
 
“Overwerken”
"Guess what… Haar vriend had er een heel tweede leven op nagehouden en had een jarenlange affaire met een blonde bimbo van z’n werk. Alle vrouwen delen één groot talent en dat is in een privé detective veranderen zodra ze de boel niet helemaal vertrouwen. Hetzelfde gold voor mijn moeder. Nachten kwam hij niet thuis. “Overwerken en op zakenreis” noemde hij het. Yeah right, dat gaat er bij een vrouw niet in hoor! Uiteindelijk is ze hem een keer gevolgd en zo kwam ze erachter wat hij allemaal tijdens zijn “overuurtjes” uitspookte. Walgelijk!"


Reserveautosleutels
"Ik kookte van woede toen ik dit allemaal hoorde. Hoe durfde hij! De hechte band met mijn moeder werd opeens nog eens honderd keer versterkt. Dit liet ik niet zomaar gebeuren. Het enige waar ik aan kon denken was: wraak. Zoiets kan en mag je mijn moeder niet aandoen. Aangezien het allemaal nog maar net gebeurd was, lagen zijn reserveautosleutels in de keukenlade. Nu kun je het krijgen ook, dacht ik. Toen mijn moeder op bed lag en het buiten donker was, sloop ik het huis uit op weg naar de inmiddels ex van mijn moeder. Ik liep naar z'n auto, kroop achter het stuur en slipte de oprit af."
 
Total loss
"Met een snelheid van minstens 160 kilometer per uur, racete ik over de snelweg. Keihard langs alle flitspalen. Als dat niet minstens tien torenhoge boetes zouden worden, wist ik het ook niet meer. Ik nam de afrit van een tankstation en stopte naast een betonnen gebouwtje van de openbare toiletten. Ga ervoor, dacht ik nog. Ik reed met de voorkant én de achterkant tegen het gebouwtje aan. Inmiddels was de auto total loss te verklaren. Snel reed ik terug en parkeerde de auto weer netjes op zijn oprijlaan. Maar we waren er nog niet. Snel prikte ik alle banden lek en rende daarna als een gek naar huis. De volgende dag heb ik alles opgebiecht aan mijn moeder. Ze stond te kijken van de ongekende woede die in mij zat, maar stiekem hebben we daarna samen hard zitten gniffelen op de bank. Van de cheater hebben we nooit meer iets gehoord. We denken dat hij de hint wel begrepen heeft…"
 
Heb jij ook iets om op te biechten en wil je dat delen met onZe lezeressen? Dan kun je een mailtje sturen naar vera@ze.nl!