Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom zeuren de beste therapie is

Wij vrouwen zeuren wat af met z’n allen. Over die ene broek die niet mooi aansluit moet geklaagd worden en ook over die ene vetrol te veel moeten we even lekker miepen. Effe lekker zaniken lucht gewoon gigantisch op! 
 
Wanneer we aan onze zoveelste klaagzang zijn begonnen, worden we nog weleens door een vriendin erop geattendeerd dat klagen dus niets helpt. Pff, dat is dus echt klinkklare onzin hè. Klagen helpt wel degelijk voor jou. Om deze reden is zeuren de beste therapie. 
 
Het lucht op
Emoties opkroppen is nooit de oplossing. Bij enige irritatie meteen mopperen op de situatie is dan ook een stuk beter dan alles ophopen en het er later uitgooien. Klaag dus maar lekker over je baas. Zever vooral over dat reisje dat opeens niet door kan gaan en mekker lekker over die puist op je neus die een eigen leven aan het leiden is. 

 
Het is fijn om gelijk te krijgen
Natuurlijk wil je niet dat iedereen klakkeloos overal mee instemt, maar je beste vriendinnen zien iets vaak op dezelfde manier als jij. Wanneer jij dus wat stoom wilt afblazen over je baas die je weer eens liet overwerken, drammen ze lekker met je mee. Het is in zo’n geval heerlijk om te weten dat je vriendinnen er hetzelfde over denken en nog beter: het is fantastisch dat ze met je mee klagen over de situatie. 
 
Je zet dingen op een rijtje 
Wanneer je even lekker over iets kunt emmeren, weet je daarna vaak zelf ook beter hoe het zit. Je kunt zaken goed op een rijtje zetten wanneer je iemand informeert over een stierlijk vervelende situatie. Soms maak je iets heel groot, maar door het uit te spreken, is het ook makkelijker om te relativeren en besef je dat je soms wel een tikkeltje overdrijft. En soms ook niet. Maar dan is het er tenminste lekker uit.  
 
Je verwerkt het zelf even
Door het hardop uit te spreken, verwerk je het zelf even. Ken je van die mensen die nooit hun gevoelens uitspreken? Dat kan nooit goed voor je zijn. Door er even lekker over te jammeren, kun je het ook meteen verwerken. Bovendien is het fijn als iemand dan even naar je luistert. Dan hoef je het niet meer alleen te dragen en maakt dat de last ook een stuk lichter. 
 

 
Je weet hoe je het de volgende keer kunt oplossen
Je kunt over iets in je eentje blijven malen, maar daar los je niets mee op. Kwezel maar even lekker over dat pijnlijke voorval. Hoogstwaarschijnlijk krijg je van vriendinnen ook suggesties hoe je het de volgende keer kunt aanpakken of weten zij de perfecte punchlines die je eruit kunt gooien wanneer iemand je weer verbaal loopt te dissen. 
 
Waarom vind jij zeuren zo heerlijk?