Lifestyle
Lifestyle

Waarom vrouwen zeuren

Ja. Wij vrouwen weten best dat we af en toe kunnen zeuren, maar dit is zeker niet zonder reden! Wij hebben talloze redenen om bepaalde dingen te moeten herhalen. Zeuren is niet alleen maar zeuren. Nee. It’s way more!
 
“Waarom moeten vrouwen altijd zo zeuren?”, is wat mannen dagelijks roepen. Maar mannen, er zit veel meer achter dan al dat gepraat van vrouwen. Genoeg redenen die wij even op een rijtje hebben gezet.


1. Liever niet natuurlijk
Natuurlijk zeuren wij vrouwen liever niet, maar soms is er gewoon geen andere optie. Geloof ons, er zijn veel leukere dingen te doen dan zeuren. Nagels lakken, chocola eten, series kijken, slapen, boeken lezen of terrassen bijvoorbeeld. Doen wij veel liever!

2. Zoek het verschil
Vrouwen onder ons weten ook echt wel dat er een verschil is in zeuren. “Waarom kijkt die vrouw steeds naar jou?”, “Waarom bel je de hele tijd niet terug?”, “Zeg gewoon even dat je van me houdt!”. Allemaal kreten waarvan wij vrouwen snappen dat dat misschien is minder kan. Maar kreten als “Ik zit ermee dat je nooit eens zegt dat je van me houdt”, “Ik vind het vervelend dat ik iets simpels heel vaak opnieuw aan je moet vragen” zijn kreten waarvoor wij het écht doen. Wij zitten ergens mee, joehoe!
 
3. Hints begrijpen
Vrouwen denken nou eenmaal altijd dat al die stille hints echt wel te begrijpen zijn. Sterker nog, het is vooral gek als je die hints niet begrijpt! Helaas is inmiddels algemeen bekend dat mannen hints niet begrijpen. Too bad!
 
4. Luisterend oor
Voor mannen klinkt het als zeuren, maar eigenlijk willen vrouwen gewoon af en toe even een luisterend oor waarbij ze hun ei kwijt kunnen. That’s all, guys!


5. Herhaling
Je kunt het zeuren noemen, maar feitelijk is het gewoon een herhaling van waar wij vrouwen mee zitten. Anders zouden we het ook niet zo vaak herhalen, right? We willen gewoon verandering zien in bepaalde dingen.
  
6. Be serious
Geloof ons als, het “gezeur” stopt zodra mannen ook maar iets van oprechtheid tonen. Wij vrouwen hebben dan het gevoel dat we serieus genomen worden en gehoord worden. Zeer belangrijk voor vrouwen!
 
7. Talk that talk
Vrouwen houden nou eenmaal van praten. De hele dag door praten. Ook als het verder geen achterliggende gedachte heeft. Alleen zonder een luisterend oor lukt dit niet. Dus mannen, neem af en toe gewoon eventjes de tijd om een vrouw aan te horen. Jullie zullen vanzelf merken dat het vaak de meest hilarische verhalen zijn!

 
8. Mannenreactie
Mannen reageren vaak door hun handen tegen hun oren te houden, inclusief de stop-met-zeuren-ik-kan-het-niet-meer-aan-blik (aanstellers). Nou, dat werkt dus averechts want hierdoor gaan vrouwen alleen maar harder aan de bel trekken!

9. Die kleine dingetjes
Mannen roepen altijd: “Maar waarom moeten mannen de wc-bril elke keer omlaag doen, in plaats van dat vrouwen de wc-bril niet gewoon elke keer omhoog doen?”. Het zijn die kleine dingetjes waar vrouwen zich over kunnen opwinden, en wat mannen feitelijk gewoon niet boeit. Dus: mannen, houd een beetje rekening met die kleine dingetjes aanpassen die makkelijker blijken te zijn dan het in eerste instantie lijkt.
 
Hoor jij te vaak dat je zeurt?