Dit herken je als je niet van zonnen houdt

Vrije tijd door Sabine
Je weet niet hoe je moet liggen, je hebt geen idee hoe je die warmte beter kunt verdragen en je kunt niet eens alle plekken van de lichaam zonder assistentie insmeren. Is zonnebaden niet aan jou besteed? Dan herken je dit vast! 
 
Het weer in Nederland heeft nog niet zoveel zonnestraaltjes doorgelaten en daar hoor je iedereen over klagen. Jij vindt het alleen helemaal niet zo erg. Want zodra het warm wordt, pakt iedereen z’n biezen en vertrekt richting het strand. Laat jij dat nu net willen voorkomen. Zonnen is niets voor jou. 
 
Jij bent meteen verbrand als je in de zon komt
Je lichaam is weinig zon gewend waardoor je huidje superkwetsbaar is voor het de zon. Dus fiets jij een keer gewaagd met een tanktop naar huis, dan worden je teergevoelige schoudertjes meteen gekortwiekt door de zon. 
 
Je bent niet heel erg bruin 
Terwijl iedereen aan het shinen is met hun mooie bruine benen onder hun nog mooiere korte broekjes, trek jij stug een lange broek aan. Niemand hoeft jouw melkflessen te zien. Men kan sowieso wel zien dat jouw hoofd niet de bruinste is. Ze hoeven echt niet aan jouw benen af te lezen dat jij inderdaad niet veel zon hebt gezien.  
 
Je hoort van alle kanten dat je de zon in moet
Dat jij nog niet echt een kleurtje hebt, gaat opvallen wanneer iedereen met een sunkissed glow rondloopt maar jij nog steeds rondloopt met een bijna doorschijnende huid. Hierdoor roepen al je vriendinnen je dat je toch maar eens de zon moet en komen ze met allerlei tips waardoor jij ook bruin wordt. Je hebt ze allemaal al gehoord, maar je hebt er gewoon geen zin in. Liever een vrolijk en wit, dan dat je chagrijnig in de zon zit. 
 
Jij verveelt je veel te snel 
Wanneer je dan toegeeft en die zon in gaat, weet je al snel niet meer wat je moet doen. Hoe moet je liggen? Of zitten, kan ook. Wat moet je ondertussen doen? Muziek luisteren op je telefoon en dan opeens beseffen dat je telefoon veel te heet wordt in de zon zélfs wanneer je er iets overlegt. Een boek lezen en daardoor schaduw over je gezicht krijgen waardoor je daar niet bruin wordt? Of dan op je buik liggen lezen? Maar dan wordt alleen je rug bruin. Dear god. Veel te ingewikkeld allemaal. 
 
Je lichaam is niet egaal bruin
Je hoofd, die wel aan zonlicht wordt blootgesteld, is een stuk bruiner dan de rest van je lichaam. Wanneer jij van je huis naar je werk gaat, pikt alleen je gezicht wat zonnestraaltjes op. Datzelfde geldt voor je armen. Maar je benen krijgen maar weinig vitamine D van je. Hierdoor is er een supergroot contrast tussen jouw armen en benen. Laat staan tussen jouw armen en buik, want die krijgt nog minder zonuurtjes. 
 
Waarom heb jij zo’n hekel aan zonnebaden?