Ze Biecht op: 'Ik knap steeds meer af op zijn kalende hoofd'

Relaties door Elsemieke

Sex appeal gaat niet alleen over een lekkere body. Zolang hij bijvoorbeeld over een mooie kop met haar beschikt zijn we al snel om. Maar die koek gaat niet altijd op. ‘Doordat hij steeds kaler wordt vind ik hem niet meer aantrekkelijk.’
 
Hanneke (29): “Toen ik Robin zag staan met een glas champagne in zijn hand was ik direct verkocht. We waren op een feestje van gezamenlijke vrienden en ik werd subtiel aan hem gekoppeld door mijn beste vriendin. Ik had er eerst niet zo’n zin, maar toen ik hem in de hoek van de kamer zag staan kreeg ik direct knikkende knieën. Ik kon mijn geluk niet op toen bleek dat hij degene was aan wij mijn bestie me wilde koppelen. Daar ben ik haar nog heel lang dankbaar voor geweest.”
 
 
Bos krullen
“Robin keek me aan met een blik alsof hij dwars door me heen kon kijken, maar dat was niet het enige wat ik aantrekkelijk aan hem vond. Hij viel voornamelijk op door zijn enorme bos met krullen die alle kanten op dansten. Ik heb altijd al iets met mannenkapsels gehad. Aantrekkelijkheid staat of valt voor mij echt met een flinke haardos. Natuurlijk moet de rest van het plaatje ook kloppen, maar als een vent bijvoorbeeld zon heel kort kapsel heeft hoeft het van mij al niet meer. Dat was bij Robin absoluut niet het geval.”
 
Heet weekendje
“We kletsen heel de avond en het bleek al snel dat Robin mij net zo zag zitten als ik hem. Dat merkte ik aan zijn hele houding. We wisselden nummers uit en hij besloot snel contact met me op te nemen zodat we samen een drankje konden doen. En inderdaad, de volgende dag kreeg ik al een berichtje van hem of hij me dat weekend nog mee uit eten mocht nemen. Normaal ben ik helemaal niet zo van seks op een eerste date, maar diezelfde avond kreeg ik al de kans om met mijn vingers door zijn haren te woelen. Hij nam me na het etentje namelijk mee naar zijn huis en vanaf dat moment was ik daar ieder weekend te vinden.”
 
Oudere mannen
“Toen ik Robin ontmoette was hij 35 en ik 25, maar dat heeft me nooit veel gedeerd. Ik val altijd op oudere mannen, tenzij ze inhammen hebben. Of erger nog: wanneer ze kaal zijn. Hoe innemend en charmant ik een oudere vent ook vind, zie ik beginnende tekenen van kaalheid dan ben ik snel afgehaakt. Toen ik Robin tegenkwam op dat feestje had hij een kop vol krullen en dat vond ik ongelofelijk sexy. Inmiddels zijn we vier jaar verder. Hij loopt tegen de veertig en dat is hem wel aan te zien. Waar ik zo bang voor was is veel vroeger gekomen dan ik had gedacht: hij heeft inhammen.”
 
 
Sex appeal
“Ik haat mezelf er echt om dat ik zo kortzichtig denk, maar sinds zijn haargrens terugwijkt vind ik hem een stuk minder aantrekkelijk. Misschien komt het ook doordat hij beetje bij beetje een stukje dikker is geworden sinds wij een relatie hebben, maar die inhammen op zijn hoofd doen zijn sex appeal wel echt de das om. Hoe graag ik mezelf ook wil voorhouden dat het niet om het uiterlijk gaat, het is wel belangrijk dat ik mijn vent nog sexy vind. Inmiddels is het al zo ver dat zich bijna een eilandje op zijn hoofd aan het vormen is. Dat is toch zo niet mannelijk?”

In het donker
“Ik heb er weleens een zogenaamd plagerige opmerking over gemaakt naar hem, maar stiekem meen ik het dus echt. Ik durf er niet echt commentaar op te geven, want hij kan er natuurlijk ook niets aan doen. Ik wil hem ook absoluut niet kwetsen, maar de aantrekkingskracht die ik in het begin zo heftig voelde is er nu allang niet meer. Vrijen wil ik al een tijdje alleen nog maar met het licht uit, maar Robin denkt dat dit komt omdat ik onzeker ben over mijn eigen lichaam. Eigenlijk is hij dus degene die de oorzaak is van mijn gebrek aan zin… Zo kan het niet langer. Het wordt tijd dat ik een beslissing ga nemen.”

Vind jij kalende mannen aantrekkelijk?