Zo kun je het beste een relatie verbreken

Relaties door Lisa_V
Dagenlang heb je nagedacht hoe je je vriend kunt uitleggen dat je niet meer verder met hem wilt. Ook al lijken mannen heel stoer, diep van binnen hebben ze een klein hartje en dat hartje wil je natuurlijk niet al te hard breken. 

Het verbreken van een relatie staat nou niet echt bepaald bovenaan je lijstje. Je wilt je almost ex-boyfriend zo min mogelijk kwetsen, maar toch wil je hem ook wel echt duidelijk maken dat jullie niet samen oud gaan worden. Het liefst sla je het hele break up gedeelte over, maar helaas kan dat niet. Hier wat tips om een relatie te verbreken!
 

 
Do's
Bedenk voordat je iets afspreekt een plek waar jullie rustig kunnen praten. Mocht je lover in huilen uitbarsten, dan doet hij dit waarschijnlijk minder snel onder toeziend oog van de halve buurtkroeg.
 
Bedenk van tevoren wat je wilt gaan zeggen: wees kort en duidelijk en draai er niet om heen. Geef gelijk aan wat je wilt zeggen.
 
Probeer de situatie in te schatten. Dat het een ongemakkelijk gesprek gaat woorden, is vrijwel zeker. Wees daarom een beetje voorbereid op mogelijke antwoorden. Hij wil waarschijnlijk weten waar hij aan toe is, dus probeer hem de “Ik weet het niet, ik weet het echt niet’ te besparen.
 
Sluit af met iets liefs. Je bent niet voor niets ooit voor hem gevallen. Vertel hem wat je van hem hebt geleerd en hoe leuk je het met hem hebt gehad.
 

Don'ts

Een relatie laten doodbloeden. En dus van het een op andere moment niets meer laten horen, omdat je te bang bent om hem de waarheid te vertellen. 

Iedereen op de hoogte stellen van het feit dat je de relatie gaat verbreken. Hoe lullig is het als hij van zijn beste vriend moet horen dat jij hem niet meer ziet zitten?

Hem aan het lijntje houden. Wees duidelijk, dit verwachten we ook van hem. Dus draai er niet om heen. Je gaat hem hoe dan ook toch wel kwetsen, dus dan kun je maar beter eerlijk zijn.

‘Ik moet je iets vertellen, wanneer kan ik je zien?’ Ai, als je deze woorden hoort, weet je dat het serieus is. Laat je (ex) vriend niet te lang in spanning. Kondig een paar uur van tevoren aan, dat je hem iets moet vertellen. Laat hem niet dagen wachten.

Laat clichés achterwege. Een break-up is al erg genoeg, niemand zit dan te wachten op: ‘Het ligt niet aan jou.’

Heb jij nog een tip voor het verbreken van een relatie?