Lifestyle
Lifestyle

Herkenbaar wanneer je vriendinnen in een andere levensfase zitten dan jij


Zij is ten huwelijk gevraagd of zit al middenin een hoop van luiers en speelgoedtreintjes, maar jij hebt net je scharrel de bons gegeven omdat je nog geen zin hebt in een serieuze relatie. Jullie levens lopen behoorlijk ver uit elkaar.
 
Op de middelbare school ging je nergens heen zonder haar in je kielzog, maar nu komt het vaker voor dat je collega’s eerder op de hoogte zijn van je nieuwe scharrel dan je beste vriendin. Ze is nu eenmaal altijd heel druk met haar eigen huisje-boompje-beestje. Of misschien ben jij wel degene die rondrent van je werk naar de kinderopvang en daarna weer naar een speelafspraak. Hoe dan ook, de volgende dingen herken je wanneer je vriendinnen in een andere levensfase zitten dan jij.
 

Bron
 
1. Verjaardagen zijn niet meer hetzelfde als vroeger. Kletsen jij en je squad altijd door tot in de late uurtjes onder het genot van een paar flessen wijn, tegenwoordig mag je blij zijn als een van je vriendinnen tijd hebben om een taartje te komen eten. Ach, in ieder geval zijn je oudtante Joos en die ene vriend van je vader er altijd.
 
2. Als je vriendinnen hebt die al kinderen hebben en jij niet, dan is het soms lastig om over je scharrel of eenmalig avontuurtje na het uitgaan te vertellen. Grote kans dat ze jaloers terug denken aan die goede oude tijd of je problemen wegwuiven als simpel. Of erger nog: ze geven je commentaar dat het écht eens tijd wordt dat je je leven voor elkaar krijgt. Zucht.
 
3. Spontaan een drankje doen zit er niet meer in. Had er voorheen altijd wel iemand zin om wijntjes te drinken en urenlang te roddelen over die ene knappe guy, nu hebben je vriendinnen vaak toch hun eigen ding te doen. En het komt ook vaak genoeg voor dat jij niet kunt schuiven in je agenda. Volgende maand dan maar?
 

4. Is die datum eenmaal geprikt en is het weer tijd voor wat quality time, kost het elke keer wat meer tijd om tot elkaar te komen. Als je vriendinnen in een andere levensfase zitten dan jij dan kan het even duren voor je een onderwerp hebt gevonden waar iedereen over kan meepraten. Je moet er nu eenmaal iets meer moeite voor doen dan vroeger.

5. Je besties maken dus een iets andere tijd door dan jij. Het is af en toe even wat passen en meten, maar zolang jullie allemaal nog de behoefte voelen om te blijven investeren in de vriendschap brengen die verschillende levensfases juist ook hele mooie dingen mee. Hoe handig is het bijvoorbeeld dat zij al een paar fouten hebben gemaakt waar jij weer van kunt leren?

Zitten jij en je vriendinnen nog in dezelfde levensfases?