Wat je sowieso herkent als je nooit rust in je kont hebt

Lifestyle door Elsemieke

Als je eindelijk vakantie hebt stuiter je alsnog als een kip zonder kop rond en koffie wordt nog eens je dood: jij hebt echt nooit rust in je kont. Misschien wordt het tijd voor een kalmerend middeltje of wat meditatieoefeningen?
 
Je familie en vrienden zijn dol op jou en je drukke zelf, maar er zijn regelmatig momenten waarop ze het even helemaal gehad hebben met je tomeloze energie. No worries, dat heb je zelf ook vaak genoeg. Jouw gedachten gaan door waar die van de rest stoppen en daar word je weleens moe van. Alhoewel, wérd je maar eens moe genoeg zodat je eens van een doodgewone dag kan genieten. Dit volgende dingen herken je sowieso als je geen rust in je kont hebt!
 

Bron
 
Koffiejunkie
Cafeïne wordt nog eens je dood. Stiekem ben je er dol op en drink je niets liever dan de hele dag sterke espresso’s, maar eigenlijk kan je er helemaal niet tegen. Je bent al zo druk en hebt energie voor tien, dus die coffee to go zou je eigenlijk helemaal niet moeten doen. Om nog maar te zwijgen over een verdwaalde Redbull die je er ook weleens tegenaan gooit. 

Go go go
Het hele jaar kijk je reikhalzend uit naar je vakantie. Want wát ben je erg toe aan rust. Maar eh, wanneer het dan eenmaal zo ver is weet je jezelf nauwelijks een houding te geven. Hoe komt het toch dat je op een parelwit zandstrand alsnog met hartkloppingen ligt? Jouw geest blijft maar doordraaien, je bent net een Duracell-konijntje. Maar er iets niets mis mee om af en toe goed rust te nemen, ook al zegt ja hoofd dóórgaan.

Relax!
Aan de ene kant zijn je vriendinnen dol op je om wie je bent. Ze vinden het heerlijk dat je altijd zo creatief bent en energie voor tien hebt. Maar sóms kunnen ze je ook weleens achter het behang plakken. Kun je niet eventjes een avondje voor de televisie hangen in plaats van elk weekend met grootste plannen erop uit trekken? Tja, je wil nu eenmaal graag van alles meemaken. En dat gaat in jouw ogen niet als je als een zoutzak op de bank hangt.  
 
 
Workout
Over zoutzakken gesproken, jij bent allesbehalve dat. Eigenlijk kom je pas écht tot rust wanneer je er een heftige workout op hebt zitten. Als je jezelf compleet in het zweet hebt gewerkt in het park of in de sportschool kan je voor je gevoel pas echt rust nemen. Het lijkt wel alsof je jezelf dat rustmomentje past gunt wanneer je het verdiend hebt. Niks mis met een sportieve instelling, maar geef jezelf ook dat relaxmomentje wanneer je hoofd vol zit met alles wat je nog moet doen.  

Denker
Het komt regelmatig voor dat je nachtenlang wakker ligt, piekerend over alles wat je nog moet en wil doen. Een vol hoofd hoeft niet altijd negatief te zijn, want je bent nu eenmaal ambitieus en wil veel bereiken. Toch gebeurt het meer dan eens per week dat je ’s ochtends zuchtend en steunend bij je favoriete koffiezaakje aankomt. Om vervolgens nog rustelozer te worden door de shot cafeïne. Misschien had je je nachtrust niet moeten verstoren met het plannen van je droomhuis… 
 
You go girl
Oké, het leven van een professionele druktemaker gaat niet altijd over rozen. Je bent vaak moe en hebt het gevoel dat je nog honderdduizend dingen moet doen, maar aan de andere kant ben je ook heel gedreven. Je behaalt veel successen in het leven omdat je altijd doorgaat waar anderen stoppen. Als je iets wil bereiken ga je er ook voor, net zo lang tot je hebt waar je voor ging. En dan neem je die donkere kringen en rusteloze vakanties wel voor lief. 

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen van een echte druktemaker?