Yes! Jongste kind heeft grootste kans om miljonair te worden

Kinderen door Redactie Ze.nl

Hoewel je echt wel van je oudere broer of zus houdt, waren er ook wel momentjes waarop je ze liever arm dan rijk was. Hóezo mochten zij al die koele dingen wel en jij niet? Toch heb jij een leuk voordeel dat je oudere broers of zussen niet hebben… 
 
Als jongste kind moest je vaak aanhoren hoe goed je oudere broer iets al kon toen jij alleen nog maar kon zandhappen in de zandbak. En wanneer jij kon lezen was het al een stuk minder bijzonder, want je oudere zus kon zinnen al ontleden. Het zat je niet mee… of toch wel? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kans groter is dat jij miljonair wordt! 
 
 
 
Big money 
Wanneer jij nieuwe kleren nodig had, stak je moeder je al snel in een outfit die je oudere zus niet meer paste. Thanks mam… Maar dit leed dat jij als jongste kind maar moest verdragen, lijkt nu toch zijn vruchten te werpen. Uit onderzoek gepubliceerd in the Journal Personality and Individual blijkt namelijk dat jij de grootste kans hebt om miljonair te worden! Ka-ching! 
 
Uit onderzoek van wetenschappers aan de Birmingham en Reading universiteit, blijkt dat het jongste kind de grootste kans maakt om een ondernemer te worden van een miljoenenbedrijf. Heel leuk natuurlijk, maar hoe zit dat? De onderzoekers volgden 6300 Britse mannen en vrouwen die waren geboren in 1970 en opgroeiden met broers en zussen. Binnen gezinnen zonder ondernemingsgeest met twee kinderen had het jongste kind 49 procent méér kans dan zijn of haar oudere broer of zus om zijn of haar eigen baas te worden. Het onderzoek verklaart dit doordat jongere kinderen meer risico’s durven te nemen. 
 
 
Gezinnen met drie kids 
In gezinnen met drie kinderen, had de jongste nog altijd een grotere kans om zijn of haar eigen baas te worden. De kans dat dit zou gebeuren, was 43 procent groter. Maar die kans verkleint aanzienlijk wanneer je in een familie opgroeit waarin wel een sterke ondernemersgeest leeft. In deze omstandigheden was het juist het middelste kind die een grotere kans had om ondernemer te worden van een miljoenenbedrijf. Dus... we maken toch allemaal nog een klein kansje op die flinke zak duiten. 

Geloof jij de bevindingen van dit onderzoek?