Seks & relaties / Relaties
Relaties

Tekenen dat hij nog niet over zijn ex heen is

Je bent aan het daten met een leuke man, jullie brengen veel tijd door samen en je wilt het eigenlijk wel officieel maken. Maar je twijfelt een beetje over zijn ex. Je weet dat ze uit elkaar zijn, maar is het voor hem ook echt over?  
 
Als je in dateland een leuke man tegenkomt, wil je hem natuurlijk graag aan de haak slaan. Maar is je man wel echt beschikbaar? Hij komt net uit een relatie, dat weet je. Maar is hij wel echt over haar heen? Zo weet je dat hij nog niet over haar heen is. 
 
Hij stuurt haar nog WhatsAppjes
Je gaat natuurlijk niet zomaar zijn telefoon pakken en doorzoeken, maar als ze nog veel actief zijn via de app, merk je dat vaak wel. Je vangt vaak toch per ongeluk een glimp op wanneer hij driftig aan het appen is met iemand. En als zij dat is, is dat natuurlijk niet zo fijn. 

 
Hij jou vergelijkt met haar 
Waarschijnlijk bedoelt hij het helemaal niet verkeerd, maar een zin als: ‘Zij deed het altijd zo…’ rolt al snel uit de mond van de man. Als hij je regelmatig met zijn ex vergelijkt, is de kans vrij groot dat hij nog gevoelens voor haar heeft. En misschien zelfs stiekem hoopt dat jij net zo als zijn ex kan worden. 
 
Hij haar ook belt als hij groot nieuws heeft 
Hij heeft een geweldige promotie gemaakt en wanneer hij je dat vertelt, wil je dat natuurlijk het liefst meteen vieren. Maar als hij zijn telefoon vervolgens tevoorschijn haalt omdat hij zijn ex op de hoogte wil stellen van zijn promotie, vergaat je het lachen snel. 
 
Hij nog foto’s van haar op zijn Facebookprofiel heeft
Er is natuurlijk een groot verschil tussen een groepsfoto op zijn Facebookprofiel waar zij tussen staat en foto’s waarop hij alleen maar met haar staat. Ook al zijn ze goed uit elkaar gegaan, typische ‘we zijn een stelletje’-foto’s worden in de meeste gevallen toch van Facebook gehaald. Al zijn profiel nog bestaat uit veel van degelijke foto’s, is er een grote kans dat zijn hart nog bij haar ligt. 
 
Hij haar advies nog steeds belangrijk vindt 
Als een man om je advies vraagt, weet je dat je belangrijk voor hem bent. Want voordat hij jou om advies kan vragen, moet hij eerst vertellen waar hij mee zit. Dus het kan als een flinke klap in ons gezicht komen als hij toch nog het advies van zijn ex wil volgen.


Hij is overstuur wanneer hij hoort dat ze met een ander date 
Hij date met jou, dus je zou denken dat het heel normaal is dat zij ook weer een keer met iemand gaat daten. Hij daarentegen is toch best van slag wanneer hij doorheeft dat ze met een andere aan het daten is. 
 
Hij nog allerlei spullen van haar in huis heeft liggen
Een trui die hij van haar heeft gekregen is nog wel een keer door de vingers te zien. Als je eenmaal een fijne trui hebt, snap jij nog wel dat het moeilijk is om die weg te doen. Maar als zijn hele huis nog gehuld is in invloeden van haar, zoals foto’s van hun samen, sieraden die hij van haar heeft gekregen etc, is hij duidelijk nog niet over haar heen. Mannen zijn nonchalant, maar niet zó nonchalant. 
 
Hij gedraagt zich opeens totaal anders als jullie haar tegenkomen 
Loop jij samen met je date door stad, komen jullie opeens zijn ex tegen. Dat is de laatste persoon die jij wilt tegenkomen op jullie date samen, maar het is helaas niet anders. Wat extra rot is, is wanneer je date zich opeens gedraagt als een totaal ander persoon en hij afstandelijk doet tegenover jou. 

Wat zou jij doen als je erachter kwam dat de man met wie jij date nog niet over zijn ex heen is?