Seks & relaties / Relaties
Relaties

Overweeg deze dingen goed voor je trouwt

Als je vriend heel idyllisch op één knie gaat, kunnen we ons voorstellen dat je euforisch bent en ergens op cloud 9 zweeft. Het idee van trouwen is natuurlijk superromantisch, maar deze dingen moet je wel goed in je achterhoofd houden! 
 
Het huwelijksbootje instappen kan iets zijn waar je van kleins af aan al naar uitkeek. Een sprookjesjurk, een fantastische trouwring en een droomprins die bij het altaar op je wacht. Te perfect toch? Het idee misschien wel, maar trouwen is een serieuze verbintenis. Overweeg deze dingen daarom goed voordat je het jawoord aan elkaar geeft. 
 
Huwelijkse voorwaarden
Niemand treedt in het huwelijk met het idee dat het over een aantal jaar wel weer voorbij zal zijn. Trouwen onder huwelijkse voorwaarden is daarom niet zo’n romantisch idee. Maar als jij een fantastisch imperium weet op te bouwen en jullie toch uit elkaar gaan, heeft hij recht op de helft als jullie wegen scheidden als jullie zonder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd. Daarnaast is het ook handig als hij een bedrijf start en hij komt in financiële moeilijkheden. Als jullie onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd, kunnen ze jou niet zomaar kaalplukken als hij failliet gaat. 
 
Het is heel definitief 
Trouwen is vrij definitief. Helemaal permanent hoeft het niet te zijn, je kunt natuurlijk scheiden. Maar een scheiding verloopt niet altijd zo makkelijk als je denkt of hoopt. Er kan een hoop rompslomp bij komen kijken en in een naar geval kan een scheiding jaren in beslag nemen. Je hoopt natuurlijk niet om te scheiden, maar als jullie niet goed uit elkaar gaan, kan het erg rot zijn als die scheiding jaren duurt. 
 
Een groot deel van de mensen gaat scheiden
Natuurlijk zijn het maar statistieken en hoeft het niet voor jullie op te gaan, maar de meerderheid van de mensen die elkaar ‘in voor- en tegenspoed’ beloofden, gaan uit elkaar. We willen je bruidsgeluk niet verpesten, maar bedenk je goed dat er een kans is dat jullie niet bij elkaar blijven tot de dood jullie scheidt. 
 
Het kost veel geld
Een bruiloft is niet een vakantietje naar de Bahama’s (en dat is al duur). Voor de jurk alleen al, ben je vaak meer dan duizend euro kwijt. En dan hebben we het nog niet gehad over de kosten van de trouwlocatie, het eten, het personeel. Bedenk je goed of je zo’n smak geld wel over hebt voor een bruiloft en of je het anders niet klein en intiem wilt houden, in dit geval is het namelijk kostenbesparend. 
 
Er gaat heel veel tijd in de voorbereiding zitten
Natuurlijk kun je op een maandag naar het gemeentehuis gaan, maar waarschijnlijk wil je graag een feestje vieren met je vrienden en wil je gewoon die traditionele bruiloft. Als dit het geval is, bedenk je dan goed dat er heel veel tijd in het regelen gaat zitten. Onderschat overigens ook niet dat het best wel wat stress met zich kan meebrengen. 

Wat zijn voor jou eisen voordat je gaat trouwen?