Lifestyle
Lifestyle

Hummy in de ochtend? Dan herken je vast deze dingen


Je hebt ochtendmensen, en je hebt alles behalve ochtendmensen. Mensen kunnen beter met een gigantische bocht om je heen lopen, en op de vroege morgen is alleen de verse koffie jouw beste vriend. Herkenbaar, of niet?
 
Van die types die ’s ochtends vroeg al vrolijk rondfluiten, arghhh dat is geen beste voor jou. Om dan nog maar niet te spreken over het moment dat aanbreekt wanneer jij de warme douche moet verlaten en plaats moet maken voor een ijskoude, kille gang. Iedere ochtend lekker hummy? Dan zijn deze dingen vast en zeker heel herkenbaar voor jou.


Ellenlange verhalen
Bij een rasechte geen-ochtendmens moet je zeker niet op de vroege morgen ellenlange verhalen gaan lopen houden. Gegarandeerd dat dat in het verkeerde keelgat schiet als je niet uitkijkt. Het liefst bewaar je de rust nog even tot een uur of 12 in de middag. Dan zit er flink wat koffie in en kun je de dag wel enigszins trotseren.
 
Snoozen
Iets waar hummy’s in de ochtend super goed in zijn: snoozen. Eindeloos. Snoozen. Tot de allerlaatste seconden blijf je in bed liggen, tot je eigenlijk al zeker weet dat je minstens vijf minuten te laat op je werk komt. En inderdaad, het zijn juist de niet-ochtendmensen die heel goed weten dat snoozen slecht voor je is. Maar ach… Alles voor die extra minuut slaap.
 
Uitstellen
En als je dan eindelijk klaar bent met dat gesnooz, dan geef je jezelf een preek met de melding dat je gewoon niet op kúnt staan, dus dat je nog heel eventjes moet blijven liggen. Dus stel je het opstaan nog maar een kwartiertje uit om zo nóg later op je werk te verschijnen en een ontslagbrief op de deurmat de riskeren.

Koffie
Hier hoeven we weinig meer aan toe te voegen...


Smoesjes
En dan breekt het verschijnsel van smoesjes verzinnen aan. “Ik ben ziek”, “Ik moet op de kat passen”, “Ik ben moe”, “Sorry, ik heb een kledingcrisis, ik kom niet vandaag”, “Ik moet helaas de hele dag wachten op de loodgieter”, “De stroom is uitgevallen”, en zo zijn er nog wel een aantal niet helemaal geloofwaardige smoesjes.
 
Ontbijt
Nog zoiets wat een niet-ochtendmens absoluut niet kan begrijpen: om zeven uur ’s ochtends een uitgebreid ontbijt naar binnen werken. Jij krijgt geen hap door je keel. Met een cracker met pindakaas ben jij dik een uur bezig. Hoe slecht het ook is, jij slaat liever je ontbijt over om ’s middags rond een uur of twaalf te beginnen aan een uitgebreide lunch.

In de war
Wanneer de wekker gaat ben jij compleet de weg kwijt. Eerst heb je totaal geen idee waar je bent, vervolgens overspoeld het gevoel je van denken dat je nog maar vijf minuten sliep waarna langzaam het besef komt van opstaan en jezelf naar je werk verplaatsen. En dan komt pas echt de inzinking van de dag…
 
Kledingciris
Heel af en toe wil het nog weleens gebeuren dat je de ochtend met goede moed trotseert, maar jammerlijk genoeg is dat al gauw als sneeuw voor de zon verdwenen, namelijk wanneer jij een outfit voor de dag moet kiezen. Een ware hel. Om nog maar niet te spreken over het weer waar je in Nederland altijd rekening mee moet houden. Grrr...
 
Is dit voor jou ook lekker herkenbaar als niet-ochtendmens?