Deze dingen herken je als je een pizzaverslaving hebt

Vrije tijd door Sabine

Het is algemeen bekend dat pizza lekker is, maar lekker is volgens jou een understatement. Pizza is hemels. Het water loopt je in de mond zodra jij een lekkere slice ziet. Nog gelukkiger ben je wanneer je je tanden in een stuk mag zetten. 
 
Als het woord ‘pizzalover’ opgenomen zou zijn in de Van Dale zou jouw naam erachter horen te staan. Een pizzalover ben jij zeker. Sterker nog: je bent nogal verslaafd aan het Italiaanse gerecht. Je bent een echte pizzaverslaafde als jij… 
 
… elke keer weer dezelfde fout maakt en hebberig je tanden in dat nog veel te hete stuk pizza zet. Het gevolg is een verbrande tong en keel. Vervelend: absoluut. Maar het was het waard.

 
… aan het hamsteren slaat zodra je ziet dat de pizza’s in de aanbieding zijn. Maximaal 4 per klant? Geen probleem, dat snap je. Ga je gewoon een extra keertje naar de supermarkt.  
 
… altijd voorstelt om naar de pizzeria te gaan als je vriendinnen uit eten willen. Naar de Mexicaan ga jij echt alleen zodra er pizza’s op het menu staan. En nee: tortilla’s komen niet in de buurt. 
 
… door je pizzaverslaving bent veranderd in een keukenprinsje. Tenminste: alleen wat de Italiaanse keuken betreft. Nou ja… alleen pizza’s dan. Zelf pizza maken is fantastisch. Zo kun je álles erop gooien wat je lekker vindt. 
 
… inmiddels al herkend wordt door de pizzabezorger. Nog leuker wordt het wanneer hij precies weet wat jouw favoriet is. 
 
… precies weet hoe jij een pizza het beste kunt snijder. Op jouw manier heb je binnen no time een punt. 
 
… flink hebt geïnfesteerd in een pizzasnijder. Terwijl jouw pizzaleken van een vrienden een botte snijder hebben, heb jij een vlijmscherpe. Daar heb je wel flink voor in de buidel getast, maar jouw pizza is zo gesneden! 
 
… een vast pizza eetritueel hebt. Jij eet altijd éérst de korst en daarna het binnenste, hoe onstabiel je pizza er ook van wordt. Of je laat de korst gewoon voor wat het is en geniet alleen van het lekkerste. Of je dipt je korst nog even in knoflooksaus (als je tóch slecht bezig bent). 


 
… vaker dan je durft toe te geven je dag begonnen bent met een stuk pizza. Er is toch niets lekkerder dan een stuk pizza van een dag eerder als ontbijt te eten?  
 
… echt elke dag wel pizza kunt eten als avondeten. Je kunt het zo gevarieerd maken als je zelf wilt. Met groente notabene: spinazie op je pizza, champignons, broccoli, asperges. Zie jou eens even een fitgirl zijn! 
 
… enorm bent afgeknapt op een man als hij pasta lekkerder vindt dan pizza. Jouw ware liefde moet net zoveel van pizza houden als jij. 

Wat is jouw favoriete pizza?