Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Ha! Dit voordeel hebben vrouwen die op het platteland zijn opgegroeid!

 
Je moest altijd een pokkeneind naar school fietsen, je kon niet zomaar naar de supermarkt voor een snack en je vriendinnen vonden het veel te ver naar je huis. Opgroeien op het platteland was niet altijd leuk. Gelukkig maakt dit voordeel veel goed!
 
Als je naar je buren wilde om hun kat eten te geven omdat ze op vakantie waren, mocht je je fiets wel uit de schuur trekken (een rijbewijs had je helaas nog niet). Toch had het platteland wel z’n charme. Heb je een lange tijd op het platteland gewoond? Of heb je die uitgestrekte velden nog steeds geen vaarwel gekust? Dan heb jij dit fijne voordeel! 

 
Langer leven
Soms had je het idee dat je kilometers verwijderd was van beschaving. De boerderij van de buren kon je pas zien als je de verstofte verrekijker van je vader tevoorschijn toverde. Maar leven in isolatie (oké: tikkeltje overdreven), heeft volgens een onderzoekje van the Harvard Chan School Department of Epidemiology toch een groot voordeel. Vrouwen die op het platteland wonen, leven namelijk langer! 
 
Natuurlijk klinkt het logisch dat natuur goed voor je is, maar zelfs de onderzoekers waren verbaasd dat het nog zo’n flink verschil maakte. Peter James, een van de onderzoekers, vertelde dat ze niet hadden verwacht dat het zo’n sterk verschil maakte of je op het platteland woonde of niet. Aan zijn onderzoek deden 108630 Amerikaanse vrouwen mee. Van 2000 tot en met 2008 werd gekeken naar hun kans op sterfte en werd dit vergeleken met de omgeving waarin ze woonden. De dames die in een groene omgeving woonden, hadden een verminderde sterftekans van 12 procent. Wij gaan meteen Funda checken! 
 
Gezondheidsvoordelen 
Maar dat was nog niet eens alles. Dames die in the middle of nowhere woonden hadden 34 procent minder kans om te komen overlijden door de gevolgen van ademhalingsziektes. Ook hadden deze vrouwen 13 procent minder kans om te komen te overlijden door kanker. 
 
Dus wanneer je de gordijnen van je slaapkamer weer opent en wordt toegelachen door een groen landschap, wees ‘m dan dankbaar! 

Zou jij op het platteland willen wonen?