Beauty / Gezicht
Gezicht

Ai: dit effect kan een selfie op jouw zelfbeeld hebben


Het woord selfie is een dagelijks begrip en heeft zelfs een plekje te weten bemachtigen in de Dikke Van Dalen. Bovendien heb je de selfiestick om je selfie nog beter te laten lukken. Toch is het maken van een selfie minder onschuldig dan het lijkt… 

In de tram, in de auto, op een terrasje of het strand... Iedereen maakt foto's van zichzelf en dit gebeurt ook overal. Lippen getuit, borst vooruit en klikken maar! Dit lijkt op het eerste gezicht erg onschuldig. Wat is er nu mis met het maken van een foto? Helaas doet het toch echt wat met ons zelfbeeld en niet in positieve zin. 
 

 
Verkeerd zelfbeeld
Uit onderzoek is gebleken dat chirurgen steeds meer aanvragen krijgen voor mensen die onder het mes willen om hun uiterlijk te veranderen. Dit omdat het beeld dat men van zichzelf krijgt bij het zien van hun selfies anders is dan hun daadwerkelijke spiegelbeeld. Het gevolg hiervan is dat het aantal cosmetische ingrepen tussen 2014 en 2015 met 20% is gestegen. 
 
Hiermee kan worden vastgesteld dat plastische chirurgie steeds populairder wordt door de selfiefuncties op de smartphones van tegenwoordig. Vooral botox en fillers zijn populaire behandelingen onder vrouwen. De oorzaak hiervan is dat steeds meer social mediaplatformen gebaseerd zijn op foto’s en dit ons forceert continue, met een kritische blik, naar onszelf te kijken. En waar vrouwen al helemaal goed in zijn; vergelijken! 
 
Zou jij plastische chirurgie ondergaan voor een betere selfie, of ben je tevreden met de filters?