Lifestyle / Eten
Eten

Energievol de dag door dankzij deze ontbijtjes

Opstaan, douchen en weg! En het ontbijt? Hier hebben we vaak geen tijd voor of geen zin in. Vaak beseffen we niet dat dit de belangrijkste maaltijd van de dag is. Hoe jij je ochtend start, heeft invloed op hoe je gehele dag verloopt. 
 
Een gezond en stevig ontbijt is belangrijk om een dag door te komen en normaal te kunnen functioneren. Je lichaam heeft weer behoefte aan bepaalde voedingsstoffen en aan de juiste hoeveelheid hydratatie, die je tijdens het slapen niet binnen hebt gekregen. 
 
 
Maar wat zijn nou de juiste voedingsmiddelen om ’s ochtens mee te beginnen? Schrap een boterham met kaas maar alvast van je lijstje af. Wij hebben de lekkerste en gezondste ontbijtjes hier voor je op een rij!
 
#1 Quinoa fruitsalade 
Neem je favoriete fruit, doe er een schep quinoa doorheen, wat yoghurt en een beetje honing en mengen maar! 
 
#2 Havermout 
Havermout is al een tijd een populair begrip in de gezonde wereld en het wordt in steeds meer recepten gebruikt. Waarom? Omdat het vol goede koolhydraten zit. Je kunt er pannenkoeken van maken, maar ook een heerlijke havermoutpap met bijvoorbeeld rood fruit. Genoeg keus dus! 
 
#3 Pindakaas-Banaan smoothie 
Vind jij het lastig om ’s ochtens vroeg eten door je keel te krijgen? Kies dan voor deze smoothie vol eiwitten.. Hmm! 


 
#4 Roerei voor fitgirls 
Deze roerei bestaat uit bladgroenten en granen. Ideaal nadat jij een intensieve workout hebt gehad in de ochtend (of een iets te heftige nacht, ahum...) en er weer bovenop moet komen. 
 
#5 Quinoa bites 
Meng twee scheppen gekookte quinoa met twee eieren, een hand van je favoriete groenten, wat geraspte kaas en wat zout en peper. Mix alles in een kom en  bak het daarna in de oven voor zo’n 15-20 minuten op 180 graden. Je kunt dit een avond van tevoren voorbereiden. Scheelt je in de ochtend weer tijd! 
 
Wat is jouw favoriete ontbijt?