Al wat langer samen? Dan herken jij dit soort typische ruzies vast!

Relaties door Chiara

Jullie delen al een tijdje lief en leed en je mooiste herinneringen deel je met hem. Als jullie afscheid van elkaar nemen, mis je hem nog steeds meteen. En je wordt ook nog steeds heel blij als hij je een berichtje stuurt. Maar af en toe…
 
Laten we even inhaken op het stukje ‘leed’. Geen relatie verloopt vlekkeloos; discussies, onenigheden en ruzies komen voor bij elk koppel. Al is het niet altijd even leuk, gelukkig maken ruzies je relatie sterker. Goedmaken, met elkaar communiceren en er voor zorgen dat jullie een soortgelijke ruzie in de toekomst voorkomen zijn hier prima voorbeelden van. Toch zijn er bepaalde, typische ruzies die iedere stel herkent en waar ieder koppel dan ook wat vaker tegenaan loopt. 
 
 
 
… Dinner: 
Zij; ‘Wat zullen we vanavond eten?’
Hij; ‘Maakt niet uit schat, kies jij maar!’
Zij; ‘Ik heb gisteren al gekozen, jouw beurt!’
Hij; ‘Oké, uhmmmm pizza?’
Zij; ‘Hebben we vorige week al op!’
Hij; ‘Oké, Indiaas dan?’
Zij;’Dat is ZO vet!’
Hij; ‘Thais?’ 
Zij; ‘Geen trek in..’
Hij; ‘Zie je, als ik mag kiezen is het nooit goed..’ 
En dat eindigt altijd in een eindeloze discussie, om maar niet te spreken over de chagrijnige stemmingen die alleen maar worden gevoed door de trek! En het allermooiste; je belandt altijd met een pizza op je schoot! Die ruzie was dus nergens voor nodig... 
 
… De afstandsbediening, of wat meer anno 2016; de controle over de muis. Hij wil deze wedstrijd ECHT niet missen, maar jij wacht al weken op een nieuw seizoen van je favoriete zwijmelserie. Er is maar één laptop, dus wat wordt het? Kiezen voor een film die jullie beiden leuk vinden is natuurlijk GEEN optie.. 
 
… Vuile sokken, overal vuile sokken. ‘SCHAAAAT!!!, voor de zoveelste keer; je sokken horen IN de wasmand niet ernaast!’ Het is alsof mannen allergisch zijn voor de wasmand. In alle hoekjes van het huis, onder het bed en één meter naast de wasmand ligt zijn vuile was. Seriously dude? Is het ZO moeilijk? 
 
… Wie is de Bob vanavond? De vorige keer sloeg hij een paar biertjes achterover, dus nu is het jouw beurt. Maar omdat het ZIJN neef is die jarig is, is hij het hier niet mee eens. Hallo nieuwe discussie..
 
… Boodschappen doen is een regelrechte ramp. Als je jouw lover alleen op pad stuurt, vergeet hij de helft of komt hij met totaal andere spullen thuis dan dat jij had opgeschreven. Als jij alleen gaat moet je alles sjouwen, dus dan maar samen op stap! ‘Borrelnootjes? Schat we hebben nog tien zakken thuis liggen en je eet ze nooit op!’ Waarop hij weer antwoord; ‘Ja, maar ze zijn in de aanbieding en als de jongens langskomen…’ Zucht.. Mannen snappen het echt niet! 
 
… Miscommunicatie op WhatsApp. Hij zegt iets wat het verkeerde keelgat inschiet, maar wat met één simpele emoticon niet uit de hand had hoeven lopen. Dan had jij tenminste begrepen dat het een grapje was! Helaas kom je daar pas veel te laat achter. 
 
… Huishoudelijke taken. Waarom snapt je lover niet gewoon dat de vuilniszak weggooien ZIJN taak is? En als jij de hele week de vaatwasser hebt ingeladen, het zijn beurt is? 
 
 
… Exen. Zijn ex stuurt hem een berichtje op zijn verjaardag en dit vind jij niet bepaald leuk. Terecht, of onterecht? Daar voeren jullie een vurige discussie over… 
 
 … Ikea. Alsof een make-over al niet genoeg stress met zich meebrengt, moet hij ook nog gaan zeuren over de door jou uitgekozen gordijnen die volgens hem echt verwijfd zijn. Nee, die kast past lekker in ons interieur! KUCH! 
 
Aldus ruzies die vaak onnodig en onzinnig zijn, zijn nergens voor nodig dus! Om deze te voorkomen in de toekomst is het een goed idee om eerst even tot tien te tellen om goed na te denken of dit een ruzie waard is. Vaak ga je dit soort ruzies uit de weg door elkaar even met rust te laten, een compromis te sluiten of van te voren lijstjes op te stellen. Op maandag stofzuig jij en doe ik de was, op dinsdag eten we pizza en op woensdag bepaal jij… Ruzies die starten op WhatsApp kun je maar beter uitstellen tot jullie samen zijn. En voordat jullie naar de Ikea gaan, kunnen jullie misschien samen foto’s verzamelen van interieurs die jullie beiden mooi vinden! Soms ligt de oplossing voor de hand en dit bespaard veel leed, waardoor jullie je meer kunnen richten op wat jullie lief is! 

Herken jij dit soort typische ruzies?