Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Deze dingen moet je weten voordat je gaat speeddaten


Ouders van vriendinnen ontmoetten elkaar gewoon in de supermarkt, maar jij kan op de versafdeling niet eens een knappe bloemkool vinden. Nieuwe mensen leren kennen gaat je niet zo gemakkelijk af. Maar ja, wat moet je dan? Speeddaten maar! 
 
Er zijn tegenwoordig tig datingsapps die je beloven wel even een leuke date te scoren, maar we weten allemaal dat het in de praktijk net wat anders loopt. Wat je dan kunt doen om wat mannelijk schoon te ontmoeten? Speeddaten! Nou ja, je moet er wel even het volgende over weten:  
 
3 minuten zijn echt zo voorbij
Natuurlijk zijn drie minuten een beetje ongemakkelijk als je tegenover iemand zit wiens vocabulaire bestaat uit ‘ja’ en ‘nee’. Maar over het algemeen zijn die 3 minuten echt zo voorbij. Ook als je iemand al meteen niet ziet zitten, kun je altijd beginnen over zijn werk. Die minuutjes zijn dan alsnog zo voorbij. Echt, 3 minuten is niets! 
 
 
 
Er zijn meer leuke vrouwen dan mannen 
Smaken verschillen natuurlijk, maar veel vrouwen zijn het er na zo’n speeddate vaak over eens dat ze meer leuke vrouwen zagen dan leuke mannen. Mannen hebben dan geluk natuurlijk, maar voor vrouwen is het wat lastiger als er maar een paar leuke mannen zijn en alle vrouwen op date willen met die vent. 
 
Een origineel gesprek houden is moeilijk
Als je gaat speeddaten, is er een kans dat je de avond ervoor best een beetje zenuwachtig bent en aan het googelen slaat. Je komt dan op van die sites terecht die je al het geluk van de wereld beloven met hun geprezen tips. Hun advies? Stel geen clichévragen. Je vraagt al snel naar werk, maar dat schijn je vaak nu net niet moeten doen. Helaas is het heel moeilijk om in 3 minuten een origineel gesprekje te beginnen.  
 
Het zijn vaak oudere mensen
Met oud bedoelen we natuurlijk niet echt oud, maar als je naar een speeddate gaat van de leeftijdscategorie 20 – 35 jaar, betekent het niet dat echt alle leeftijden er zitten. Vrouwen onder de dertig zie je nog wel veel, zij staan er wel voor open, maar mannen onder de 30 komen amper voorbij.  
 
De kandidaten kunnen socially awkward zijn 
We willen niet naar de clichés rijken, maar die clichés zijn niet zomaar ontstaan. Dus inderdaad, op een speeddateavond kom je toch best een handje mannen tegen die socially awkward zijn. Hartstikke leuk natuurlijk dat ze toch hun best doen om de liefde van hun leven te vinden, maar jij kan er niet zo veel mee. 
 
 
 
Tijdens de pauze of erna moet je juist je slag slaan 
Ga niet afwachten tot je matchmail in je inbox hebt, maar sla meteen je slag als je een lekkere man hebt gespot. Het is natuurlijk een beetje eng om op hem af te stappen, maar als je met 20 mannen en 20 vrouwen in een ruimte bent, is er een grote kans dat hij je niet zomaar onthoudt. Gewoon op af stappen dus! 

Ben jij weleens naar een speeddate gegaan?