Zo hou je een pyjamaparty voor grown ups

Vrije tijd door Chiara

Het is alweer even geleden dat jullie elkaar zagen, dus je girlsquad kan wel weer eens some quality time gebruiken. Het is hoog tijd om wat leuks te ondernemen, elkaar flink bij te praten en een goede fles wijn open te trekken. 
 
De één wil uit eten, de ander heeft een leuk feestje in gedachten. Jij wil graag een weekendje weg, aangezien jullie zo veel te bespreken hebben. Zij heeft veel te besteden, maar je andere vriendinnetje heeft het deze maand iets minder. Zoveel keuzes, zoveel voorkeuren en zoveel puntjes om rekening mee te houden maakt het niet makkelijk om een leuke girlsnight in te plannen. Uiteindelijk moet iedereen het er mee eens zijn en dit zorgt nogal vaak voor enige ophef, vooral in groupchats
 
 
Vroeger leek het zo gemakkelijk, dan kwamen jullie gewoon bij elkaar over de vloer, spraken jullie buiten af en was het al helemaal feest als jullie bij elkaar mochten logeren. Nu heb je geen toestemming meer nodig van je ouders, dus waarom plannen jullie niet gewoon een pyjamafeestje in? Een feestje? Check! Dinner? What about breakfast, lunch and dinner! Bijkletsen? Dacht het wel! Alle leuke opties komen tijdens een slaapfeestje aanbod! En jullie kunnen het zelf zo gek en duur maken als jullie willen! Daarnaast ben je voor sommige dingen nooit te oud en je kunt je PJ party natuurlijk heel makkelijk upgraden naar een volwassen level. Deze dingen zijn onmisbaar voor een sleepover 2.0 met je besties: 
 
… Onesies zijn lekker warm, comfortabel en uitstekend als kledingvoorschrift tijdens een slaapfeestje. 
 
… Een echt kussengevecht mag absoluut niet ontbreken! 
 
… Cocktails (bijvoorbeeld milk and cookie mocktails), zoek wat leuke receptjes op en hou een contest! Wie de beste cocktails maakt, mag een film uitkiezen. 
 
… Want een filmmarathon mag natuurlijk niet ontbreken aan jullie feestje! Nu de heren de deur uit zijn is niets fijner dan schaamteloos een potje liggen zwijmelen tijdens The Notebook. 
 
… De tipsy variant van Twister, dit tijdloze spelletje wordt een stuk leuker (en lastiger) met een paar wijntjes op! Lachbuien gegarandeerd! 
 
… Ook Hints krijgt een ander tintje met een paar drankjes op! 
 
Truth or dare, aangezien jullie elkaar toch een hoop te vertellen hebben kan dit net zo goed met een ouderwets spelletje truth or dare

… Karaoke, omdat niets leuker is dan samen keihard de Spicegirls meezingen, just like old times! 

 
Photobooth, om deze memorabele avond echt niet te vergeten is het leuk om jullie eigen fotohoekje te creëren. Kies een lege muur uit en beplak deze met glitters, kleurige achtergronden en andere gekke decoratie. Natuurlijk kun je nepsnorretjes, boa’s en gekke hoedjes aanschaffen om hier zelf mee op de foto te gaan. Heeft iemand een poloraid camera? Dan kan iedereen aan het einde van het feestje haar eigen foto mee naar huis nemen! 
 
… Piñata, een blinddoek en een knuppel. Hoe fun is dit? Natuurlijk maak je het nog leuker als je een foto van een ex-vriendje op de piñata plakt. Rammen maar! 
 
Beautynight, maak de leukste DIY maskertjes met je vriendinnetjes. Nu jullie toch make-uploos aan het daten zijn, kunnen jullie net zo goed wat extra aandacht aan jullie poriën schenken, niet waar? 
 
… Naast het feit dat jullie alle matrassen, dekens en kussens in de woonkamer neerleggen, is het natuurlijk ook leuk om een super grote wigwam te maken van lakens. Hierin kunnen jullie lekker knus met elkaar films kijken, spelletjes spelen en bijkletsen. 
 
Daarnaast maken dozen pizza’s, popcorn, bakken ijs, flessen wijn, vunzige deuntjes en gekke dansjes jullie onvergetelijke avond helemaal af! Misschien is het ook handig om alvast wat paracetamol en koffie in huis te halen, voor bij het ontbijt! 
 
Wat was voor jou onmisbaar tijdens een slaapfeestje?