Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo herken je een goede vriendschap

Je hebt vriendinnen die komen en gaan en je hebt vriendinnen voor het leven. En de vriendinnen voor het leven zijn zeldzamer dan je zou denken. Zou jij die vriendinnen voor het leven zo kunnen opnoemen, of moet je daar over nadenken? 
 
Je hebt mensen die zonder twijfel twee of drie vriendinnen kunnen uitkiezen waarvan zij vinden dat die echt goed zijn en je hebt van die mensen die er zo 15 opnoemen. Maar wanneer is iemand nou een goede vriend(in) en niet alleen de juiste persoon als het ze uitkomt. Hoe herken je een goede vriendschap? Hoe weet je of dat het allemaal wel waard is of juist totaal niet? Om je een handje te helpen, hebben wij de kenmerken van een goede vriendschap voor jou op een rij gezet; 
 
 
… Deze persoon kent je. Of het gaat om wat je favoriete snack is, wat je favoriete merk is, hoe je handelt als je boos bent. Je hoeft niet voortdurend uitleg te geven. Een goede vriend voelt dingen aan. 
 
… Een goede vriendin kan zonder gemeen over te komen je op bepaalde momenten corrigeren. Je beste vriendin wil alleen maar het beste voor je, in plaats van jou er voortdurend op te wijzen wat je allemaal niet goed doet. Soms kan het pijnlijk zijn, maar is het belangrijk dat iemand je ogen opent voor bepaalde dingen. En daar zijn af en toe wat hardere woorden voor nodig. 
 
… Artiesten, studie, auteur of muziek, er is sowieso één ding waar jullie allebei in geïnteresseerd zijn. En dat is natuurlijk alleen maar fijn als jullie gemeenschappelijke interesses hebben en die met elkaar kunnen delen. 
 

 
… Een goede vriendin haalt het beste in jou naar boven. Als je elke week een andere droom hebt of alweer bent gewisseld van studie, dan zal ze jou niet veroordelen. Af en toe zal ze je wakker moeten schudden en ervoor zorgen dat je met beide benen op de grond blijft staan, maar ze zal je zeker weten niet demotiveren. 
 
… Goede vriendinnen hebben contact met elkaar omdat ze elkaar willen spreken en zien, niet omdat ze iets van elkaar nodig zijn. Deze vriendin mag je zoals je bent, niet omdat je ergens heel goed in bent, maar omdat jij gewoon lekker jezelf bent. 
 
… Als goede vriendin ben je niet alleen geïnteresseerd in je vriendin, maar ook in andere geliefden van haar zoals haar vrienden en familie. Als iemand dingen onthoudt die jij verteld hebt over bijvoorbeeld je moeder of broer, dan kun je zo een persoon zeker weten waarderen.
 
Voldoen jouw vriendinnen aan deze kenmerken?